Relleu al Govern

Colau agraeix la seva tasca a Castells i elogia el nou ministre Subirats

  • L’alcaldessa de Barcelona remarca que el primer se’n va per problemes de salut i aplaudeix el seu llegat

Colau agraeix la seva tasca a Castells i elogia el nou ministre Subirats

EFE / ENRIC FONTCUBERTA

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha elogiat aquest divendres tant el ministre d’Universitats sortint, Manuel Castells, que ahir va abandonar el càrrec, com el seu substitut al Govern, Joan Subirats, el nomenament per al càrrec de les quals s’ha considerat sempre fruit de la proposta de la regidora.

En una compareixença després de passar diversos dies confinada pel positiu de dos dels seus familiars, i després de precisar que s’havia fet dos PCR amb resultats negatius, Colau ha mostrat el seu agraïment a Castells, «un intel·lectual excepcional» del qual ha dit que al seu dia va ser «generós» a l’acceptar la designació com a ministre perquè «tenia la trajectòria feta».

El llegat

Notícies relacionades

A Castells li ha atribuït «un treball excepcional» amb «mesures concretes i útils», com «reduir les taxes universitàries i fer més pública la universitat». «No tinc dubte, perquè el conec, que deixa les seves responsabilitats però seguirà plenament i intel·lectualment actiu, com en tota la seva vida», ha afegit.

Quant a Subirats, al qual s’ha referit com una persona «molt coneguda i estimada a Barcelona, Catalunya, Espanya i el món», ha vaticinat que serà un bon ministre i ha destacat la seva capacitat de diàleg, que, ha remarcat, li serà útil per al càrrec. «És una persona de consens amb un perfil de prestigi i compromesa amb el bé comú». Ha destacat el seu pas per l’ajuntament, on va abandonar el càrrec de tinent d’alcalde de Cultura i va anunciar que es retirava fa uns mesos.