Infraestructures

Ferrocarrils recupera totes les estacions de la línia de Terrassa però manté el tall per l’ensorrament

Rodalies també ha reprès el pas de trens entre Planoles i Ribes de Freser després d’un despreniment de pedres sobre les vies

Ferrocarrils recupera totes les estacions de la línia de Terrassa però manté el tall per l’ensorrament

ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dissabte Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) ha restablert el servei de trens de la línia S1 entre les estacions de Les Fonts i de plaça de Catalunya, i entre les quatre estacions de Terrassa, mentre el tram entre Terrassa Rambla i Les Fonts continua tallat després de la caiguda d’un mur de 20 metres lineals per sis d’altura sobre les vies.

Segons un comunicat de l’empresa, al tram entre Terrassa Rambla i Les Fonts segueix el servei alternatiu per carretera fins que la zona del desplaçament de terra sigui operativa. Divendres a mitja tarda, un esllavissament de terra va cobrir els dos sentits de les vies de FGC a Terrassa, entre les estacions de Les Fonts i Terrassa Rambla, i va trencar la catenària, cosa que va obligar a tallar el servei de trens entre Sant Cugat del Vallès i Terrassa.

Notícies relacionades

L’empresa està netejant la zona afectada pel lliscament i les actuacions se centren a avaluar l’estat del terreny, en col·laboració amb l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, així com conèixer les causes del despreniment i fer els treballs necessaris per poder tornar a oferir el servei ferroviari integral al més aviat possible.

En el cas de Rodalies, ja s’ha restablert la circulació de trens entre Planoles i Ribes de Freser després que un despreniment de roques de la boca d’un túnel tallada aquesta línia, l’R3 que uneix L’Hospitalet de Llobregat i Puigcerdà.