Nova llum sobre Barcelona

La Sagrada Família culmina amb èxit la col·locació de la seva nova estrella lluminosa

L’element s’ha instal·lat amb summa cautela a causa de les seves més de cinc tones de pes. S’inaugurarà i il·luminarà el 8 de desembre

1
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Passades les 10.30 hores, la grua ha cedit cable just a sobre de la torre de la Verge Maria, la que serà, després de la de Jesús, que encara s’ha d’aixecar, la segona columna més alta de la Sagrada Família. Ha deixat anar filferro per dipositar, amb extrema suavitat i cautela, la nova estrella que estrenarà il·luminació el 8 de desembre. Des del carrer, respiració continguda per part dels visitants i veïns, que amb la mà al front fent de visera per evitar el sol, han seguit la maniobra. Un nou pas en la construcció de la Sagrada Família. Aquest, una mica més simbòlic que qualsevol pedra, per la concòrdia que destil·la el nou element, tal com ja va anunciar en la seva presentació fa dues setmanes el cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, que va parlar de «fet històric» després d’un any «de foscor i lluita incansable».

Un total de 12 puntes, un diàmetre de 12,5 metres, un pes de 5,5 tones, a una altura de 138 metres i amb un cost aproximat d’1,5 milions d’euros. I capaç de suportar impactes d’elements que s’hi acostin a 100 quilòmetres per hora. L’estrella s’inaugurarà el 8 de desembre amb una sèrie d’actes que es prolongaran fins entrat el mes de gener.