Remodelació

Barcelona començarà al juny a rehabilitar l’illa del mercat de la Sagrada Família

  • La reforma es prolongarà dos anys, costarà 10 milions i afectarà les parades, el casal per a gent gran, l’infantil, el centre cívic i la biblioteca

  • Les escales mecàniques de l’entrada per Mallorca seran eliminades i donaran pas a un nou passatge d’entrada a l’interior de l’espai

Barcelona començarà al juny a rehabilitar l’illa del mercat de la Sagrada Família
2
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

Barcelona destinarà 10 milions d’euros a la reforma integral dels cinc equipaments que es troben a l’interior de l’illa del mercat de la Sagrada Família, és a dir, la que està envoltada pels carrers de Mallorca, Padilla i Provença.  La remodelació s’iniciarà entre el maig i el juny i afectarà el mercat, el casal de gent gran, l’infantil, el centre cívic i la biblioteca. Es calcula que els treballs es prolongaran dos anys, per la qual cosa han d’estar acabats a inicis de l’estiu del 2024.

L’operació ha sigut presentada aquest dilluns pel regidor de l’Eixample, Pau Gonzàlez, i per Montserrat Ballarín, regidora de Mercats i antiga titular del districte.  Gonzàlez ha remarcat la convivència entre els equipaments i l’aposta comercial i ha destacat que aquesta serà la inversió més important del districte en aquest mandat. El projecte ha sigut aprovat de manera inicial per la comissió de govern.

Ballarín ha recordat que anys enrere l’immoble va ser concebut com un gran centre comercial que mai es va materialitzar, i en el qual va acabar quallant un mercat amb 41 llocs, que són els que tenen alguns dels mercats grans de la ciutat. Actualment hi ha dues parades a l’exterior, al carrer de Padilla, que no seguiran allà: cal veure si es traslladen a l’interior.

Coberta fotovoltaica

La reforma inclou un canvi per estimular l’estalvi energètic: hi haurà una gran coberta de prop de 600 metres quadrats amb plaques fotovoltaiques. Però en l’aspecte més visible per als veïns, una de les principals novetats és que l’escala mecànica que es troba a l’accés per Mallorca desapareixerà per donar pas a un nou passatge d’entrada que tindrà «caràcter intuïtiu» i millorarà la connexió entre el carrer i l’interior de l’illa, segons ha destacat Tomeu Ramis, un dels arquitectes de l’UTE que ha guanyat el concurs del projecte, formada per Addenda Architects i Flexoarquitectura. També es millorarà la climatització de l’edifici de Provença on hi ha l’accés al centre cívic i la biblioteca.

Notícies relacionades

La superfície de l’espai reformat és de 8.107,23 m2, dels quals 2.937,91 m2 corresponen a l’immoble del carrer de Mallorca i  5.169,32 m2, al del mercat, que continuarà funcionant durant les obres. Amb la reforma es ressituaran espais. A la planta baixa i primera hi haurà el casal per a gent gran. A la segona i tercera, el centre cívic, al qual s’accedirà des de la planta baixa. A la quarta, el casal infantil, que tindrà també instal·lacions a la cinquena.

Tant el casal per a gent gran com l’infantil seran ressituats parcialment durant les obres en diferents seus municipals: l’Espai 210, l’Ateneu el Poblet, l’Escola Tabor, els espais per a gent gran Gent Gran Carlit i el de Transformadors.