Mobilitat urbana

L’L10 Sud del Metro de Barcelona estrena tres noves estacions

  • Amb les de Port Comercial/La Factoria, Ecoparc i Zal / Riu Vell, la línia passarà a tenir 11 parades

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Les tres noves estacions de l’L10 Sud del Metro de BarcelonaPort Comercial/La Factoria, Ecoparc i Zal/Riu Vell– entraran en funcionament aquest diumenge a partir de les 15.00 hores, de manera que aquesta línia passarà a tenir 11 estacions. Es posaran en funcionament després d’un acte inaugural a què es preveu que assisteixin el vicepresident de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat, Jordi Puigneró, i la tercera tinenta d’alcalde de Barcelona, Laia Bonet.

Les tres noves estacions s’han construït en superfície sobre un viaducte que transcorre pel centre del carrer A del polígon, fins a ara utilitzat com a ramal tècnic perquè els trens entrin i surtin de la seva base de manteniment, al taller de la ZAL. Port Comercial/La Factoria és a l’altura del carrer 27, molt a prop de la Capitania Marítima de Barcelona i de diversos concessionaris d’automòbils.

L’estació Ecoparc és entre els carrers 3 i 4, davant la cotxera d’autobusos de TMB de la Zona Franca, als voltants de l’Ecoparc de Barcelona i de diverses empreses de logística; mentre que la ZAL/Riu Vell és al costat del Makro i del taller central de manteniment de l’L9/10 Sud de metro.

De 05.00 a 00.00 cada dia

Les tres estacions tindran un horari diferenciat del bàsic de la xarxa de Metro: obriran cada dia de 5.00 hores a 00.00 hores, igual que les de Mas Blau, Mercabarna i Parc Logístic de l’L9 Sud, i totes tenen en comú que no són en entorns residencials.

Aquesta serà la quarta ampliació de l’L10 Sud, que inicialment es va obrir amb cinc estacions (de Foc a Collblanc) el 2018, un any després s’hi va afegir la de Provençana i la de la Ciutat de la Justícia, i el 2020 va entrar en servei la prolongació fins a la Zona Franca, ja al viaducte del carrer A.

Notícies relacionades

De les 11 estacions que passarà a tenir la línia, tres són compartides amb l’L9 Sud: Can Tries/Gornal, Torrassa i Collblanc, i amb la prolongació fins a ZAL/Riu Vell, la L10 Sud passarà a tenir 8,5 quilòmetres de longitud.

El conjunt de la xarxa de Metro s’ampliarà fins als 124,7 quilòmetres i les 164 estacions (125,4 i 166 comptant el funicular de Montjuïc), dels quals 36,4 quilòmetres i 35 estacions són en línies de funcionament automàtic sense conductor com l’L10 Sud.