Medi ambient

Barcelona retarda la segona fase de la recollida porta a porta de residus a Sant Andreu

  • El govern local concretarà divendres que reducció fiscal en la taxa d’escombraries tindran els residents que es vagin afegint al sistema

Barcelona retarda la segona fase de la recollida porta a porta de residus a Sant Andreu

Laura Guerrero

2
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Sigui perquè les protestes han fet efecte, perquè part de l’oposició ha utilitzat el sistema per minar el govern local, o perquè el temps s’ha tirat massa a sobre i falten assumptes per polir, finalment el sistema de recollida de residus porta a porta que s’havia d’estendre per Sant Andreu es retardarà i no es posarà en marxa, com estava previst, el 18 d’octubre. El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, té prevista una roda de premsa divendres per explicar els beneficis fiscals que implicarà aquesta gestió de les escombraries als veïns ja implicats. Però anirà més enllà i anunciarà canvis en el calendari.

Notícies relacionades

Caldrà esperar fins que comparegui per poder confirmar la nova data. També aportarà detalls, assenyala un portaveu, sobre «canvis importants en el model de gestió del servei». El que ja no fa falta que confirmi és si el porta a porta s’implementarà a Horta a finals d’any tal com es va anunciar. El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, es va encarregar dilluns de descartar aquesta possibilitat a l’informar que el sistema no es posarà en marxa fins que no es tingui suficient experiència de la segona fase de Sant Andreu. «No es donen les condicions», va asseverar el president del grup municipal socialista. El PSC (la regidora Rosa Alarcón és al capdavant d’Horta-Guinardó) no té intenció d’exportar el porta a porta a altres barris «fins que la cosa funcioni».

«Pressions polítiques»

Preguntat sobre la decisió del seu company de govern, Badia ja va dir dilluns que no hi ha contradicció entre els dos socis municipals (Comuns i el PSC) ja que, va avançar, el calendari no és inamovible. Segons ha pogut saber aquest diari, això és precisament el que té intenció d’anunciar divendres. Santi Serra, president de l’Associació de Veïns de Sant Andreu, lamenta, en un to entre enfadat i fart de tant debat, que el govern s’hagi doblegat davant «pressions polítiques interessades». Es refereix, concreta, a les moltes protestes a la plaça d’Orfila, amb representants, sobretot de Junts, al capdavant. Assegura que el sistema funciona cada vegada millor i que en molts casos, el problema principal és l’incivisme de la gent. «Si ara paren la segona fase, ja ningú entendrà res i això serà una conya», es queixa, en conversa amb El Periódico.