Avenç de l’entrevista amb EL PERIÓDICO

Colau insisteix a demanar a la Generalitat que reobri l’oci nocturn abans de la Mercè

L’alcaldessa recorda l’efecte crida que es va produir a les festes de Sants, on van acudir joves de tota l’àrea metropolitana

Entrevista con la alcaldesa de Barcelona, Ada Colau

Entrevista con la alcaldesa de Barcelona, Ada Colau / Ferran Nadeu (EPC)

1
Es llegeix en minuts
Albert Sáez
Albert Sáez

Director d'EL PERIÓDICO

ver +

Després d’un altre cap de setmana amb la proliferació de ‘botellons’ com el de divendres a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), l’alcaldessa de Barcelona insisteix, en una entrevista amb EL PERIÓDICO, que la Generalitat reobri l’oci nocturn abans de les festes de la Mercè que tindran lloc el pròxim cap de setmana. «No és un problema només de la Mercè, ho estem veient a tot Catalunya i a tots els municipis n’hi està havent. El que li hem plantejat a la Generalitat és que no volem polemitzar sobre les mesures sanitàries, a diferència dels que han fet política amb el tema sanitari i això em sembla abominable. No vull entrar en aquest joc i no entro a fer polèmiques, però sí que és cert que una vegada que s’ha eliminat el límit nocturn d’horaris, s’ha eliminat la restricció de 10 persones en les trobades socials i pràcticament s’ha donat un missatge que hi ha més del 70 per cent de la població vacunada i que gairebé podem fer vida normal amb mascareta, la gent té ganes de sortir i de recuperar la vida social» assegura Ada Colau. «Demanem que s’estudiï obrir d’alguna manera l’oci nocturn. Evidentment, complint amb els protocols que siguin necessaris i amb les garanties sanitàries que donin seguretat a tothom i amb el que digui la Generalitat, que és l’autoritat competent en aquest tema. Ara, nosaltres creiem que cal estudiar aquesta obertura de l’oci nocturn perquè és el que permetria descongestionar una mica tota l’àrea metropolitana i que no hi hagi l’efecte crida de la Mercè.

L’alcaldessa considera que hi ha temps de prendre aquesta decisió durant la setmana i que quan acabin els actes programats i sotmesos a control de l’aforament, l’oci nocturn sigui una alternativa amb garanties a les festes al carrer sense cap tipus de control.