Mesura preventiva

El Zoo dona gelat als seus animals per combatre la calor

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

 El Zoo de Barcelona afronta l’actual onada de calor «enriquint» i refrescant els aliments que dona als animals que viuen en aquest recinte, als que nodreix amb menjar embolicat amb gel o gelats per afrontar les altes temperatures i que tinguin així «una sensació més gran de benestar».

En declaracions a Efe, el director del Zoo, Sito Alarcón, ha explicat que s’ha activat «un protocol que marca tota una sèrie de pautes i accions» per ajudar els animals a afrontar la intensa calor. Per exemple, s’han refrescat amb més freqüència els patis on hi ha sorra, per minimitzar la pols que es pot generar, i l’aigua d’estanys es renova amb més freqüència.

Hidratació garantida

També s’ha «enriquit» el menjar, embolicant-lo amb gel o afegint a la dieta habitual gelats o iogurts gelats, per tal d’oferir «una sensació de més benestar» als animals i que aquests, alhora, es puguin hidratar.

Notícies relacionades

Alarcón ha explicat que al Zoo barceloní són «molt previnguts» i que aquest tipus d’iniciatives ja les apliquen «abans» que s’anunciïn les onades de calor, «perquè per als animals no és el mateix que per als humans».

De tota manera, no tots ho viuen de la mateixa manera. Assegura que hi ha espècies, com els lleons o els dracs de Komodo, que «s’ho estan passant molt bé» en les actuals circumstàncies, ja que estan més acostumats a aquestes altes temperatures.

Temes:

Estiu Calor