Vivenda

La propietària d’un edifici de la Barceloneta el cedeix a l’ajuntament perquè no pot pagar les obres

La cessió permetrà guanyar 11 pisos de vivenda social al barri per a 15 anys

1
Es llegeix en minuts

La propietària d’un edifici de la Barceloneta l’ha cedit a l’ajuntament perquè no pot pagar les «obres de rehabilitació necessàries», cosa que permetrà guanyar 11 pisos de vivenda social al barri per a 15 anys, ha dit l’Ajuntament de Barcelona en un comunicat aquest dissabte.

El districte de Ciutat Vella va emetre una ordre de conservació de l’edifici al carrer Comte de Santa Clara 80-82, la titular del qual va dir «que no tenia capacitat econòmica per executar les obres de rehabilitació necessàries però tampoc volia vendre la finca a un inversor que hi acabés especulant».

Per aquesta raó, l’Ajuntament de Barcelona va proposar un acord per a la cessió temporal de l’edifici al consistori, per incorporar-lo al parc de vivendes municipal, i a canvi l’administració municipal executarà les obres de forma subsidiària.

Emergència habitacional

Ciutat Vella és un dels districtes que «més està sent castigat per l’emergència habitacional» a Barcelona, per la qual cosa l’ajuntament ha assegurat que s’està esforçant a donar solucions a les necessitats de la gent.

El cas «més rellevant» és el del Gimnàs Sant Pau, amb el qual es va arribar a un acord aquest juliol pel qual l’ajuntament adquirirà el solar per un valor de 8 milions d’euros al propietari actual, que cedirà el dret de superfície per un període de 55 anys per garantir la continuïtat del centre i amb l’objectiu de construir-hi 36 vivendes socials.

Notícies relacionades

Actualment, al districte de Ciutat Vella s’estan fent accions que permetran «ampliar i millorar el parc públic» a 130 vivendes més.

D’una banda, hi ha un projecte de covivenda al passeig Joan de Borbó, 11, que compta amb 8 vivendes i ja està en obres; i l’Institut Municipal de Habitatge (IMHAB) està treballant en les rehabilitacions de diverses finques, amb un total de 122 vivendes.