Recolzament a l’activitat econòmica

Ciutat Vella posa 9 locals a disposició del comerç de proximitat

El lloguer d’aquests locals està per sota dels preus de mercat, de mitjana el 45%, i la durada del contracte serà de cinc anys prorrogables a set

zentauroepp40523027 barcelona  13 10 2017  otros  marta petre a viravolta estudi171019102048

zentauroepp40523027 barcelona 13 10 2017 otros marta petre a viravolta estudi171019102048 / Carlos Valbuena Junquera

1
Es llegeix en minuts

El districte de Ciutat Vella ha posat en marxa la tercera convocatòria de Baixos de Protecció Oficial, posant nou locals repartits per tot el districte a disposició del comerç de proximitat. Aquesta tercera edició del programa pretén tenir instal·lades aquestes activitats per a l’estiu del 2022, tot i que les obres als locals dependran del tipus d’activitat econòmica que s’hi porti a terme.

L’objectiu del projecte de Baixos de Protecció Oficial, en col·laboració amb Barcelona Activa i amb pressupost del Pla de Barris, és el de la dinamització dels locals buits perquè s’instal·li activitat econòmica diversa i útil per a la vida veïnal al districte. El termini per presentar les sol·licituds acabarà a finals d’octubre. Els impulsors han anunciat que ja estan treballant en una quarta edició que comprengui l’extensió a tota la ciutat.

16 locals en dues edicions

Notícies relacionades

Entre les dues edicions anteriors s’han adjudicat 16 locals, tot i que sis no estan funcionant a causa de la pandèmia. El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha explicat que el lloguer d’aquests locals està per sota dels preus de mercat, de mitjana el 45%, i que la durada del contracte serà de cinc anys prorrogables a set, amb dos mesos d’exempció per poder iniciar l’activitat econòmica i sense necessitat d’aportar una fiança.

«La gentrificació fa que el mercat acabi expulsant veïns i comerciants», ha explicat el regidor de Presidència, Jordi Martí, que ha afegit que el projecte té l’objectiu de garantir la diversitat d’activitats i vetllar perquè els negocis que vegin impossible pagar l’augment del lloguer no siguin expulsats. L’Ajuntament ha obert un concurs per adquirir més locals a tota la ciutat de cara a futures edicions amb un pressupost de 16 milions i a què s’han presentat 86 baixos, la majoria d’ells al districte de les Corts.