Reunió institucional

Colau i Jordà rebutgen l’ampliació de l’aeroport com la planteja Aena

  • L’alcaldessa i la consellera d’Acció Climàtica coincideixen que la finca de la Ricarda ha de ser preservada en qualsevol pla d’expansió de la infraestructura

  • Acorden convidar el comissari europeu de Medi Ambient, Virgnijus Sinkevicius, a visitar l’espai que es veuria afectat per la prolongació de la tercera pista

barcelona/imagenesnoreste Fotos 1-113177426.jpg

barcelona/imagenesnoreste Fotos 1-113177426.jpg

2
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, s’han mostrat aquest dilluns d’acord a rebutjar de facto l’ampliació que Aena planeja per a l’Aeroport de Barcelona. Reunides a la seu del consistori, Colau i Jordà han compartit aquesta posició al defensar que la potencial ampliació de l’aeroport «no ha de causar cap afectació a la finca de la Ricarda», segons un comunicat remès després de la trobada. Una posició que a la pràctica suposa rebutjar l’ampliació, ja que el pla previst per allargar la tercera pista afectaria, i de ple, aquest espai.

En una reunió de treball entre l’alcaldessa i la consellera, totes dues s’han compromès a «continuar treballant conjuntament a la taula tècnica que estudia la proposta d’Aena», prossegueix el comunicat, però el cas és que resulta significatiu que Colau i Jordà coincideixin, perquè s’entén que almenys una part del Govern català rebutja aquesta ampliació, que els sectors econòmics reclamen. En el cas de l’ajuntament, fa temps que ha quedat clar que els dos socis del govern, Barcelona en Comú i el PSC, discrepen sobre el pla.

De fet, comuns i socialistes van votar diferent quan el tema es va abordar al maig en la comissió municipal d’Ecologia i Urbanisme, que va rebutjar una proposició de BCN pel Canvi que donava «ple suport» al pla d’Aena. Barcelona en Comú va votar juntament amb ERC en contra de l’ampliació i el PSC va recolzar la proposta, com el PP i Ciutadans. JxCat es va abstenir.

Entrevista amb la vicepresidenta

Notícies relacionades

Colau i Jordà han acordat demanar una reunió amb la vicepresidenta de Transició Ecològica, Teresa Ribera, per debatre, alhora, les estratègies per «consolidar l’aeroport com un hub internacional i preservar l’entorn natural protegit». L’alcaldessa i la consellera també han pactat convidar el comissari europeu de Medi Ambient, Virgnijus Sinkevicius, a visitar la finca de la Ricarda.

 En la reunió, també han abordat el «procés de judicialització que viuen els municipis que treballen per avançar cap a la gestió pública de l’aigua», és a dir, les demandes que han rebut alguns consistoris d’empreses privades que tenen la concessió de la gestió de l’aigua. Segons el comunicat, Jordà ha expressat la voluntat del seu departament de donar suport jurídic i tècnic als municipis afectats. L’ofensiva va ser denunciada recentment en un acte celebrat a Terrassa per part dels consistoris que estan en aquesta situació.