Una icona del zoo

10.000 firmes demanen una estàtua de Floquet de Neu a Barcelona

Els exalcaldes Joan Clos i Xavier Trias es van comprometre a fer un reconeixement al primat albí

10.000 firmes demanen una estàtua de Floquet de Neu a Barcelona

ALEJANDRO YOFRE

1
Es llegeix en minuts

Més de 10.000 persones han firmat en menys de dues setmanes una iniciativa del veí de Barcelona Eduardo Fernández perquè l’ajuntament erigeixi una estàtua en homenatge al goril·la albí Floquet de Neu, que durant dècades va ser una icona del zoo de la ciutat.

Fernández, que ha iniciat la recollida de firmes a través de la plataforma Change.org, ha explicat que «Floquet de Neu era un preciós símbol de la ciutat de Barcelona, del qual molts barcelonins tenim un bonic record».

«L’alcalde de Barcelona Joan Clos va prometre posar nom a un carrer o plaça al que ell mateix va batejar com ciutadà Floquet, així com construir una estàtua hiperrealista d’aquest animal», ha recordat Fernández, que lamenta que no complís la seva promesa.

Promeses incomplertes

Igualment recorda que «anys més tard, l’alcalde Xavier Trias va proposar fer un reconeixement al primat, com havia promès prèviament Joan Clos», però tampoc es va portar a terme.

«M’agradaria afegir una mica d’història bonica de la ciutat, i atorgar a aquest ‘ciutadà Floquet’ un lloc on pugui ser recordat», segons el veí, que demana a la ciutadania que firmi la petició, perquè «si tenim carrers i estàtues de generals, polítics i fins i tot guerres, ¿per què no de Floquet de Neu, el goril·la albí que va emocionar diverses generacions?», es pregunta.

Notícies relacionades

Alguns signants de la petició inclouen comentaris, com Alba Jiménez, que confessa que «Floquet, des de petita, em va marcar. Tot i que amb els anys m’he desencisat bastant dels zoos, guardo un grat record d’ell, i pel que veig no en soc l’única».

«Firmo perquè vaig créixer amb Floquet de Neu, com tots els infants de l’època», remarca Aurora Martínez, mentre que Gabriela García Ornella defensa que «és important incloure altres espècies en l’imaginari que representa una societat com a mecanisme de sensibilització per als humans, que encara avui es creuen superiors o més rellevants que els altres animals».