Canvi d’equip a l’Ajuntament de Barcelona

La regidora Marilén Barceló abandona Ciutadans per passar al grup de Valls i Parera

  • La regidora presenta un escrit per deixar el partit i ingressar a Barcelona pel Canvi, cosa que necessita d’un decret d’alcaldia

La regidora Marilén Barceló abandona Ciutadans per passar al grup de Valls i Parera

ACN / JÚLIA PÉREZ

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Moviment a l’Ajuntament de Barcelona. Marilén Barceló, regidora de Ciutadans al consistori, ha demanat aquest dilluns per escrit que la donin de baixa del grup que presideix Mari Luz Guilarte. Barceló deixa el partit d’Inés Arrimadas, també se’n dona de baixa com a militant, per sumar-se a Barcelona pel Canvi, el grup que integren Manuel Valls i Eva Parera, que ben aviat, segons ell mateix va anunciar, deixarà Valls quan renunciï a la seva condició de regidor.

Aquest dilluns, Barceló ha presentat tres escrits: un per donar-se de baixa de Ciutadans, un per donar-se d’alta a Barcelona pel Canvi i un de la regidora d’aquest segon grup Eva Parera acceptant el seu ingrés. Aquest ingrés haurà d’esperar al preceptiu decret d’alcaldia. En el cas que l’autorització no arribés, Barceló actuaria com a regidora del seu nou grup d’ofici, és a dir, amb la seva posició en les votacions.

Els fins ara quatre regidors de Ciutadans, Guilarte, Paco Sierra, Celestino Corbacho i la mateixa Barceló, van compartir candidatura amb Valls i Parera en una coalició electoral, i després es van distribuir en dos grups. Barceló és regidora des del 2015, quan Carina Mejías presidia el grup de Ciutadans.

Nascuda a Palma el 1975, Barceló és llicenciada i doctora en Psicologia per la Universitat Ramon Llull. És psicòloga col·legiada i especialista en psicologia clínica.

Ha treballat com a coordinadora i psicòloga clínica en diferents institucions i ha col·laborat en programes de prevenció i intervenció psicoeducativa en centres penitenciaris, segons destaca el perfil que se’n pot llegir, encara, en una pàgina sobre el grup municipal de Ciutadans.

Creuar el passadís

Notícies relacionades

A la campanya del 2019, anava al número 6 de la llista de Valls. Amb ella se’n va de Ciutadans Eloy Valdecantos, assessor municipal. La decisió de Barceló implica un moviment significatiu, que pot llegir-se com a previ a les eleccions municipals del 2023. Una cita per a la qual el partit d’Arrimadas acumula les més negres previsions.

Més enllà del que suposi el seu canvi, físicament Barceló només haurà de recórrer el passadís que separa les dependències de Ciutadans de les de Barcelona pel Canvi, al tercer pis de l’edifici, en què hi ha els grups. Aquest matí ja li estaven buidant un despatx perquè s’hi instal·li.