Iniciativa polèmica

El Port de Barcelona desatén Colau i aprova la concessió de l’Hermitage

El Port de Barcelona desatén Colau i aprova la concessió de l’Hermitage

EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
Natàlia Farré
Natàlia Farré

Periodista

Especialista en art, patrimoni, arquitectura, urbanisme i Barcelona en tota la seva complexitat

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Port de Barcelona ha decidit aquest dimecres al Consell d’Administració donar llum verda a la concessió del Museu de l’Hermitage, desatenent la petició de l’Ajuntament de Barcelona. El consistori té ara a les seves mans aprovar un conveni i la llicència d’obres de l’edifici

La presidenta del Port, Mercè Conesa, va reconèixer ahir que es tracta «d’un tema delicat» i va assegurar que des del Port buscarien «el consens», tot i que també que tindrien en compte «la satisfacció de l’inversor» perquè «no decideixi abandonar Barcelona i marxar a un altre lloc».

En una roda de premsa, els tinents d’alcalde Janet Sanz, Laia Bonet i Joan Subirats han instat el Port a retirar de l’ordre del dia del seu Consell d’Administració el punt sobre la concessió del museu amb l’argument de poder analitzar amb deteniment i «més temps» el nou projecte.

El Liceu s’hi ha sumat

L’equip de l’alcaldessa Ada Colau, que inicialment rebutjava el projecte, s’ha inclinat ara per explorar la nova proposta de l’Hermitage després que el Liceu se sumés a la iniciativa i tanqués una aliança amb els promotors del museu per impulsar un centre cultural multidisciplinari a la zona.

Conesa valorava les declaracions dels tinents d’alcalde, ja que, segons opina, «constaten un canvi de posició respecte al projecte que fins ara ha presentat el Port».

Notícies relacionades

«Si l’Ajuntament considera que l’acord no està prou blindat i que cal valorar amb més deteniment alguns aspectes jurídics, haurem de veure per què», va sentenciar.

La construcció del centre cultural que impulsa l’Hermitage a la Nova Bocana, dissenyat per l’arquitecte japonès i premi Pritzker Toyo Ito, suposaria la inversió privada d’uns 50 milions d’euros i generaria uns 380 llocs de treball, segons un estudi de l’Institut Municipal de Cultura.