Separadors polèmics

Barcelona traurà els blocs de formigó grocs el pròxim hivern

Barcelona traurà els blocs de formigó grocs el pròxim hivern
1
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Barcelona preveu eliminar els blocs de formigó grocs instal·lats a diferents punts de la ciutat per delimitar l’espai per a terrasses de bars i restaurants el primer trimestre del 2022, segons ha avançat ‘La Vanguardia’ i confirmen fonts municipals a l’agència ACN.

Aquest element de l’anomenat urbanístic tàctic s’ha col·locat durant la pandèmia per guanyar espai per als vianants i ha sigut objecte de controvèrsia entre el veïnat. El gener passat el ple municipal va aprovar una moció del grup de Cs per retirar-los durant aquest any, però ara s’ajorna al 2022.

Els «blocs de formigó» fan referència tant a les barreres ‘New Jersey’ que, per exemple, delimiten les terrasses dels bars esgarrapades a la calçada, com als bancs situats en carrers que han perdut un carril, com Consell de Cent, i que, de la mateixa manera, estan subjectes a un concurs públic vinculat al projecte d’eixos verds a l’Eixample.

Notícies relacionades

Aquests elements han sigut qüestionats no només per estètica sinó perquè el desembre passat un motorista va perdre la vida en un xoc al carrer de Balmes amb Gran Via a l’estampar-se contra aquests separadors.

L’Ajuntament preveu substituir-los per altres tipus de separadors de terrasses.