Polèmica per les vacances de l’alcaldessa

On va passar el Nadal l’oposició de Colau

  • Artadi se’n va anar de Barcelona el 26 de desembre i va estar a Cambrils fins al 6 de gener

  • Collboni va estar a Madrid per feina del 7 al 12 de gener, després de quedar atrapat per la neu

  • Valls va passar el 24 i el 25 de desembre a Barcelona i no dona detalls de la resta de les festes

2
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

Les vacances nadalenques d’Ada Colau han generat debat i polèmica entre els qui creuen que no hauria d’haver abandonat Barcelona mentre es recomanava reduir la mobilitat. Malgrat que no va incomplir les restriccions, part de l’oposició, amb JxCat al capdavant, demana la seva reprovació, que es debatrà aquest dimecres. Mentrestant, aquest diari va preguntar als grups municipals on han passat les vacances nadalenques els seus presidents, i en concret si van abandonar la ciutat. Hi ha respostes de tot tipus: alguns se’n van anar uns dies de Barcelona, d’altres no s’han mogut de casa i n’hi ha que prefereixen no donar detalls del que van fer.

Així, el cap de files d’ERC, Ernest Maragall, no va sortir de Barcelona i va optar per la prudència davant el risc de contagi. Va passar tot el Nadal a la capital catalana. El socialista Jaume Collboni se’n va anar a Madrid el 7 de gener per tenir reunions de feina institucional amb representants de ministeris, cosa que li permetia abandonar la ciutat. El dia 8 la neu el va deixar tancat a Madrid. Dimarts passat, dia 12 de gener, va poder tornar amb l’AVE a Barcelona.

Notícies relacionades

Elsa Artadi, presidenta de JxCat, se’n va anar de Barcelona el mateix dia que Colau, el 26 de desembre. Artadi es va desplaçar a Cambrils (Baix Camp), localitat on, relaten fonts del seu grup, la seva parella té una vivenda. Allà, Artadi, segons les mateixes fonts, va estar teletreballant. La seva intenció inicial era mantenir-se fora de la ciutat fins al 10 de gener, però finalment va decidir tornar a Barcelona el 6 de gener, un dia abans que entrés en vigor el confinament municipal.

Les Canàries, l’any que ve

Mari Luz Guilarte, presidenta del grup de Ciutadans al consistori, acostuma a anar-se’n a les Canàries, on té família, a passar les vacances nadalenques. Aquest any, en vista de la situació actual, es va quedar a Barcelona, on va passar les festes amb la seva parella i la seva mare. Josep Bou, el president del grup del PP, es va mantenir a la seva vivenda, a Cerdanyola, entrant i sortint de Barcelona quan va haver de fer-ho per feina, casos en els quals va fer servir el corresponent certificat autoresponsable de desplaçament. Finalment, fonts de Barcelona pel Canvi indiquen que Manuel Valls va ser a Barcelona els dies 24 i 25 de desembre, i declinen donar més detalls sobre què va fer i on va ser l’ex primer ministre francès per Nadal.