INCORPORACIÓ MUNICIPAL

Barcelona aprova contractar 250 agents més per a la Guàrdia Urbana

Els nous integrants de la policia local faran oposicions el 2021 i seran al carrer el 2022

També es convoquen 347 places per convertir interins del consistori en funcionaris

Barcelona aprova contractar 250 agents més per a la Guàrdia Urbana

AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

Es llegeix en minuts

Toni Sust

La comissió de govern de l’Ajuntament de Barcelona va aprovar dijous passat incrementar la seva plantilla, amb dos objectius molt concrets. El primer incumbeix a la Guàrdia Urbana, el segon, a la voluntat de reduir el percentatge d’interins i incrementar el de funcionaris. Quan es va iniciar el mandat actual, l’estiu del 2019, la ciutat estava amoïnada per la seguretat, que va centrar el debat polític durant mesos. Llavors, el nou govern de Barcelona en Comú i el PSC es va comprometre a incorporar 1.000 agents de la Guàrdia Urbana en quatre anys.

Això no significa incrementar la nòmina del cos amb aquesta xifra, perquè també hi ha jubilacions: es calcula que hi haurà prop de 400 retirs en el total del mandat. Restat aquest número, amb el miler d’agents nous, la Guàrdia Urbana passaria de tenir 2.900 integrants el 2019 a 3.500 el 2023. 

La comissió de govern va aprovar dijous incorporar 250 agents més. Seran els que superin les proves teòriques i físiques el 2021. Es calcula que a final d’aquell any, els 250 que passin el filtre ingressin a l’escola de policia, per ser al carrer ja com a professionals de la seguretat el 2022. I la previsió és convocar 250 places més l’any que ve i unes altres 250 el 2022.

En aquest cas, com en el de la convocatòria del 2020, amb 282 places per a la Guàrdia Urbana, es reserva el 40% de les places per a dones i es té en compte el nivell d’anglès, tot i que no és un requisit obligatori. A la convocatòria de les 282 places es van presentar 6.000 aspirants.

Interins i funcionaris

Et pot interesar

El segon objectiu de la contractació aprovada dijous és rebaixar el percentatge d’interins de l’administració local. Amb aquest objectiu es va aprovar la creació de 347 places que passaran de ser ocupades per interins a correspondre a funcionaris. Les places corresponen, entre d’altres, a 17 de gestió d’administració general; 134 d’auxiliar administratiu; 3 d’educador d’escola infantil; 4 de professor de música, i 51 de vinculades amb el treball social.

Per al primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, aquesta oferta pública suposarà «una millora de l’ocupació pública» que dotarà el consistori de «més potencial i més eficiència» i contribuirà a «estabilitzar la plantilla municipal».