A Barcelona

Un boxejador ataca dos cambrers i dos mossos per quatre 'chupitos'

El turista italià va colpejar violentament dos agents de paisà, que van poder aixecar-se i guanyar temps fins a l'arribada dels antiavalots

L'amo del restaurant, de 68 anys i operat del maluc, explica que va tombar un cambrer de dos cops de puny i que a ell el va fer «volar»

video / periodico

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mossos d’Esquadra van arrestar la passada matinada un turista per agredir dos cambrers i dos policies a Barcelona. Dues baralles consecutives a cop de puny que va armar per quatre ‘chupitos’. 

El detingut és F. C., un jove italià de 22 anys que apareixe en el seu perfil de Facebook lluint un físic herculi i vestit de púgil amb els punys en alt. Segons fonts policials, és un boxejador amateur. És dels pocs turistes que han viatjat a Barcelona. Ahir va entrar amb un amic a prendre uns tequiles en un bar del barri Gòtic. Quatre de cop, dos per a cada un. L’amo del local va veure la marxa que portaven i va ordenar al cambrer de la barra que imprimís el seu compte. Dret, recolzat sobre un barril de fusta, F. C. va bellugar el cap i abans de pagar el tiquet va demanar quatre ‘chupitos’ més.

«Li vaig dir que no, que primer pagués el compte», recorda per a EL PERIÓDICO el propietari, un home de 68 anys, operat del maluc, que aquest dijous continua servint taules ferit, amb ulleres de recanvi –les bones les va perdre en la baralla– i amb una tireta a la cella. Els dos turistes van insinuar marxar i tornar a pagar més tard. Un dels cambrers de la terrassa va barrar el pas a F.C., que li va deixar anar dos cops de puny que el van tombar a terra: fractura d’envà nasal i una cella trencada. El que va ocórrer a continuació continua sent una sorpresa també per al mateix amo. «Vaig saltar sobre ell per darrere i el vaig agafar del coll. Em va sacsejar d’un costat a l’altre, volant, però vaig resistir. Fins que els dos vam caure sobre els testos. Després, va intentar fotre’m un parell de cops de puny que vaig poder esquivar fent-me enrere. I se’n va anar», explica, remenant el cap i sense provar de comprendre-ho. 

Avís al 112

El propietari, que demana que s’ometi a la notícia el nom del restaurant, va avisar els Mossos. La patrulla que va acudir en el seu auxili, a l’adonar-se de les ferides que presentaven els dos homes –sobretot el cambrer–, va donar avís per ràdio per buscar els turistes. No lluny d’allà, al carrer Ample, un parell d’agents de paisà del Grup de Delinqüència Urbana (GDU) dels Mossos els va localitzar. L’amic d’F. C. no va oposar resistència al rebre l’alto. El boxejador amateur, sí. Una veïna amb el seu telèfon mòbil va captar des del balcó de quina manera.  

En la gravació s’observa que F.C. fa ús dels dos punys i de la formació de púgil per enfrontar-se als policies, a qui colpeja violentament i aconsegueix fer caure a terra. Malgrat la força dels cops de puny, els agents s’aixequen i miren de controlar-lo a distància. Guanyen temps fins que arriben antiavalots ARRO i s’abalancen sobre el jove. 

Notícies relacionades

Els dos turistes han sigut detinguts. A l’amic d’F.C., que no va colpejar ningú, només li atribueixen un delicte d’estafa lleu per no pagar el compte al restaurant. Els policies van haver de ser atesos a l’hospital.

L’amo del restaurant, al veure en el vídeo com colpeja el turista italià, pren consciència que podria haver acabat pitjor. Abans de marxar a l’òptica a buscar unes ulleres noves, reflexiona en veu alta que aquest estiu les coses són cada vegada més complicades.