A NOU BARRIS

Detinguda una de menor per la mort d'un nadó trobat en ple carrer a Barcelona

La presumpta mare del nounat, de 14 anys, ingressa a l'Hospital Vall d'Hebron

Un escombriaire troba el nen sense vida en una bossa d'escombraries amb restes de placenta

zentauroepp54119810 bcn200715121436

zentauroepp54119810 bcn200715121436 / OSCAR HERNANDEZ

2
Es llegeix en minuts
Óscar Hernández
Óscar Hernández

Periodista

ver +

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquesta tarda una menor d’edat relacionada amb la mort d’un nadó a Barcelona. Segons indica la policia catalana, podria ser-ne la mare. El nounat ha sigut trobat mort el matí d’aquest dimecres cap a les 8.30 hores en un petit parterre enjardinat del carrer de Platja d’Aro de Nou Barris, al barri barceloní de Trinitat Nova. 

La troballa ha sigut efectuada per una treballadora del servei de neteja municipal, segons els veïns, que s’ha sorprès al trobar la bossa d’escombraries tirada amb el que semblava un animal mort. Un veí ha aconsellat a l’escombriaire que obrís la bossa i tots dos s’han sorprès al veure-hi a dins el cap del nounat, que estava embolicat en una samarreta. El nounat estava sense vida i cobert de restes de sang i placenta.

El veí ha trucat al 112 i els Mossos d’Esquadra han acudit al lloc per efectuar l’aixecament del cadàver, que s’ha realitzat en presència de la comissió judicial. La bossa era al terra sota la finestra d’un baix del carrer de Platja d’Aro. Agents d’Homicidis s’han presentat també al lloc per interrogar els veïns. 

Trasllat a Vall d’Hebron

Una veïna ha explicat als agents que al mateix immoble vivia una noia molt jove, de 14 anys, que estava embarassada. I ha sigut en aquest pis on els agents han interrogat la menor i la seva mare. Totes dues han sigut traslladades a mig matí en ambulància a l’Hospital del Vall d’Hebron, tot i que els Mossos han eludit confirmar si la noia estava en aquell moment formalment detinguda, com sí que han fet a la tarda. Mare i filla han sortit de l’edifici pel seu propi peu, si bé els agents han tapat l’accés al vehicle sanitari amb mantes per protegir la seva imatge.

Hores després del succés ha arribat a l’immoble el pare de la menor. «Acabo de sortir de treballar perquè m’ha trucat la meva dona i m’ha explicat que la policia era aquí. Jo no sabia que estigués embarassada la meva filla, de fet no m’ho puc creure. Encara confio que el nadó no sigui d’ella», ha explicat a aquest diari el pare de la noia mentre es dirigia a l’Hospital Vall d’Hebron per trobar-se amb la menor i amb la seva dona.

«Estaba més grassa»

Notícies relacionades

Una veïna del bloc limítrof en què va aparèixer el nounat sense vida va explicar que havia vist la menor feia pocs dies, després del final del confinament, «més grassa i amb els pits inflats». «Jo li vaig preguntar si estava embarassada, però em va dir que no», ha assegurat la dona, molt sorpresa per l’ocorregut. «La veritat és que aquesta família són molt bona gent i estic convençuda que la mare no sabia res de l’embaràs», ha afegit. Una altra dona, al seu costat, ha explicat que no ha parat de plorar des que es va assabentar de l’ocorregut.

Els veïns del barri s’han manifestat sorpresos que el nadó hagués sigut abandonat en una bossa al costat de l’edifici, just sota d’una finestra, i que no hagués sigut dipositat en un contenidor, just a l’altre costat del carrer, o fins i tot en un altre barri, cosa que n’hauria dificultat la localització. «És curiós perquè aquí només passen a escombrar una vegada al mes i just ha hagut de ser avui quan passés l’escombriaire i el trobés», ha opinat una dona. Ara l’autòpsia haurà d’aclarir si el fetus va néixer mort o va morir després.