la 'nova normalitat'

Aquest dilluns Barcelona obre piscines i equipaments juvenils

Hi haurà un aforament limitat del 50 % a les instal·lacions esportives, on ja no és necessari acudir amb cita prèvia

e9b13535-de22-4dcf-b334-4d03ebe84161-hd-web vid 21 125353 / periodico

4
Es llegeix en minuts
El Periódico

Amb el final de l’estat d’alarma després de tres mesos de confinament total o parcial, Barcelona va recuperant el seu pols habitual a poc a poc. La ‘nova normalitat’ permetrà als ciutadans de la capital catalana anar reprenent moltes de les seves activitats, sobretot pel que fa a l’oci, mantenint les mesures de seguretat per protegir-se de la pandèmia del coronavirus. Aquest dilluns reobren algunes instal·lacions com piscines, museus i equipaments juvenils.

Piscines i instal·lacions esportives

Les instal·lacions esportives municipals de Barcelona que encara estaven tancades a causa de la pandèmia reobriran les portes a partir d’aquest dilluns, igual que algunes de les piscines a l’aire lliure de la ciutat. Segons ha informat aquest diumenge l’Ajuntament de Barcelona, l’Institut Barcelona Esports i els gestors dels centres esportius municipals han adaptat les instal·lacions per complir les recomanacions sanitàries.

A partir de demà, amb el final del desconfinament, s’estableix un aforament limitat del 50 % a les instal·lacions esportives, on ja no és necessari acudir amb cita prèvia, tot i que la pràctica esportiva es farà per torns.

L’ús de la mascareta dins de les instal·lacions és obligatori, excepte quan s’estigui fent esport, i podran utilitzar-se les dutxes i vestidors guardant la distància de seguretat. Els centres extremaran les mesures d’higiene, ventilació i desinfecció i dispensaran gel hidroalcohòlic.

Les piscines a l’aire lliure que a partir de demà inicien la seva reobertura de forma progressiva són les de Montjuïc, el Llac Parc de la Creueta (prevista per a la primera quinzena de juliol), la piscina descoberta del CEM Guinardó i la de Can Dragó.

Així mateix iniciaran el procés d’obrir les portes al públic 41 centres esportius municipals i 56 instal·lacions esportives municipals.

Equipaments juvenils

Els equipaments juvenils de Barcelona reobriran les portes a partir de demà amb cita prèvia, tot i que continuaran mantenint l’atenció telemàtica, i les sales d’estudi ho faran el dia 29.

Aquest diumenge l’Ajuntament de Barcelona ha informat que els Espais Joves s’han adaptant a les mesures sanitàries posades en marxa per la pandèmia per garantir la distància social de seguretat per a treballadors i usuaris.

Els punts infoJove, que s’han mantingut actius de forma telemàtica durant l’estat d’emergència obren demà, igual que el servei d’acompanyament «Aquí t’escoltem» i el centre per a famílies amb fills adolescents.

Les nou sales d’estudi municipals obriran les portes a partir de dilluns dia 29 amb cita prèvia, un aforament limitat al 50 % i amb un nou horari, de 20.30 a 23.30 hores.

A les dues sales que obren habitualment els caps de setmana –Vapor Vell i Sagrada Família– entre les 16.00 i les 20.00 hores se sumaran la resta de sales de la ciutat el cap de setmana del 5 i 6 de juliol per reforçar el servei de cara a les proves d’accés a la universitat.

Està previst que durant el mes de juliol els Punts JIP (‘Jove, informa’t i participa’) organitzin un centenar d’activitats, presencials o ‘online’, que se sumaran a les ofertes en el marc de la campanya «100 % estiu» que comença el 29 de juny.

De forma paral·lela, el consistori mantindrà durant tot l’estiu propostes i activitats virtuals per a joves a través del ‘Twiter de Joventut’ després del bon seguiment registrat durant el confinament, entre aquestes un concurs fotogràfic sobre la ‘nova normalitat’.

Les biblioteques barcelonines van començar a obrir a mig gas a principis de juny.

Museus

El Museu Marítim de Barcelona reobrirà les portes al públic aquest dilluns, 22 de juny, després del període de tancament derivat del confinament per coronavirus, i oferirà una promoció de ‘dos per un’ a l’entrada general fins al 8 de juliol.

La reobertura es farà seguint protocols de seguretat i prevenció contra el coronavirus, d’acord amb les recomanacions de les autoritats sanitàries, de manera que l’ús de la mascareta durant la visita serà obligatori, entre altres mesures i indicacions.

El Museu Marítim de Barcelona habilitarà la totalitat de l’espai expositiu, juntament amb la cafeteria i la botiga del centre; a més, reobrirà els serveis de biblioteca, l’arxiu i el registre del museu, on es podrà accedir mitjançant cita prèvia.

En aquest punt de juny a Barcelona ja han obert altres museus, com CaixaForum i el Museu Nacional d’Art de Catalunya (Mnac), que ho va fer el dia 10. Aquest últim, en la seva primera setmana d’activitat, ha acollit un total de 2.800 visitants, una xifra que contrasta amb els 2.000 estimats en una jornada habitual. La xarxa de museus locals de la Diputació de Barcelona també ha reobert la pràctica totalitat dels seus centres culturals.

Colònies i casals

Fundesplai, la marca amb què es presenta la Fundació Catalana de l’Esplai (que engloba 28 cases de colònies, albergs i terrenys d’acampada), inicia la campanya d’estiu aquest dilluns. 

Aquesta entitat ha estrenat una pàgina web (http://estiu.fundesplai.org) amb tota la informació per a les famílies que vulguin conèixer la seva extensa oferta d’activitats. L’associació ja ha rebut 4.228 sol·licituds de beca per a nens en situació vulnerable, de manera que anima particulars, empreses i organitzacions solidàries a fer donacions perquè aquests menors puguin fer casals o colònies d’estiu.

Notícies relacionades

La campanya d’activitats d’estiu de Fundesplai inclou centenars de colònies, casals, campaments i camps de treball, a més d’espais per a la petita infància i les vacances en família per a solters amb fills o la possibilitat, en algunes tandes, de portar les mascotes.

També començaran demà les activitats estiuenques de la Fundació Pere Tarrés. Els primers dels seus centres que obriran aquest dilluns seran els de Barcelona ciutat, Barberà del Vallès, Premià de Mar, Sant Vicenç dels Horts, Cerdanyola del Vallès i Sant Just Desvern.