«ALTAMENT RESTRICTIVA»

Competència demana a l'AMB que retiri la licitació de 600 milions del servei d'autobusos

La contractació del servei públic afecta els municipis de Catelldefels, Gavà, Viladecans i Barcelona

Competència demana a l'AMB que retiri la licitació de 600 milions del servei d'autobusos

JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) ha requerit a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que retiri una licitació del servei d’autobús valorada en més de 600 milions d’euros al considerar-la «altament restrictiva de la competència».

En un comunicat, l’ACCO ha explicat aquest dilluns que es tracta de la contractació del servei públic d’autobús entre els municipis de Castelldefels, Gavà, Viladecans, Barcelona i altres municipis

L’ens considera que algunes clàusules dels plecs que regeixen la contractació «limiten de manera greu la concurrència i la competència».  

Falta de divisió injustificada

Notícies relacionades

En concret, assenyala que no es divideix en lots l’objecte del contracte ni es justifica adequadament la falta de divisió; que s’exigeix un nivell de solvència, tant econòmica com tècnica o professional, molt elevat que limita injustificadament el nombre d’operadors que poden participar.

Finalment, també destaca que la fórmula prevista per assignar la puntuació en funció de les baixes econòmiques presentades pels diferents operadors desincentiva de manera significativa la competència entre ells.