SENSE TURISTES

La Sagrada Família ofereix visites gratis a sanitaris i barcelonins

El temple s'obrirà primer a sanitaris i equips d'emergència i, després, a la resta de ciutadans empadronats

20200608 497079 sagradafamiliamo 1 31 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Sagrada Família retrà homenatge als equips sanitaris i d’emergència que han lluitat contra la Covid-19 des de primera línia i obrirà per a ells les portes els dies 4, 5, 11 i 12 de juliol, mentre que a partir del 18 permetrà a tots els barcelonins accedir al temple els dissabtes a la tarda de manera «gratuïta i exclusiva».

Així ho han anunciat aquest dilluns en roda de premsa telemàtica el director general de la Junta Constructora del temple, Xavier Martínez, i el seu director d’operacions, Marc Martínez.

La basílica ideada per Antoni Gaudí s’obrirà així gradualment als visitants en tres fases: la fase «homenatge», la fase «Hola, Barcelona», i l’última, en la qual els turistes tornaran a disfrutar del temple.

Els dos primers caps de setmana de juliol es retrà homenatge a personal sanitari, policies, bombers i treballadors socials de Càritas i Mans Unides, per als quals s’habilitaran 12.000 entrades gratuïtes.

Notícies relacionades

Així mateix, a partir del 16 de juliol tot ciutadà empadronat a Barcelona podrà visitar el temple els dissabtes a la tarda mitjançant la descàrrega d’una entrada electrònica, fins a esgotar les 125.000 habilitades i, en tot cas, fins al 31 de desembre com a data límit.

La tercera fase, en la qual els turistes tornaran a visitar la icònica basílica de la capital catalana, encara no té data fixada, si bé la voluntat del patronat és que arribi quan sigui possible.