servei essencial

Barcelona reobrirà les guarderies municipals el 15 de juny

L'horari serà de 9 a 15 hores i els grups podran ser d'un màxim de cinc nens per aula a la fase 2

El consistori prioritzarà les famílies que no puguin teletreballar, les més vulnerables o les monoparentals

zentauroepp53693791 escuela covid200608193742

zentauroepp53693791 escuela covid200608193742 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les guarderies municipals de Barcelona tornaran a obrir el dilluns que ve, 15 de juny. Així ho ha comunicat l’ajuntament després que el Procicat hagi modificat el pla d’obertura dels centres educatius del Departament d’Educació, que flexibilitza les mesures sanitàries tenint en compte la singularitat de l’educació infantil. D’aquesta manera, 101 guarderies, que durant aquesta setmana faran els preparatius oportuns, tornaran a l’activitat per acollir menors de fins a tres anys. Ho podran fer en grups estables de cinc nens per aula durant la segona fase de la desescalada. A la fase 3, podran ser fins a una desena.

Notícies relacionades

El consistori ha informat que aquests centres obriran de dilluns a divendres de 9 a 15 hores, l’horari habitual d’estiu, i que hi haurà servei d’acollida de 8 a 9 hores. A més, hi haurà servei de menjador, tant per esmorzar com per dinar. Aquestes escoles reobriran com a servei essencial i amb criteris que prioritzaran les famílies que no poden teletreballar, seguides de les més vulnerables o les monoparentals. Els centres es mantindran oberts un mes, fins al 15 de juliol, ja que la gran majoria ofereix casals durant la segona meitat del juliol.

Les activitats que es programin en la tornada a les aules hauran de mantenir la distància física en la mesura que sigui possible. També s’haurà de prioritzar les activitats que utilitzin pocs materials, que siguin a l’aire lliure i en entorns ben ventilats i amb una bona neteja que minimitzi la possibilitat de contagi.