OPERACIÓ DE LA URBANA

Dos detinguts a la rambla del Raval per resistència a l'autoritat

Formaven part d'un grup de 20 persones que feia 'botellon' al carrer després d'una manifestació contra la gestió del coronavirus

raval / periodico

2
Es llegeix en minuts
ACN

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha detingut dos nois acusats d’enfrontar-se a la policia quan estaven prenent alcohol en grup a la rambla del Raval, hores després de participar en una manifestació convocada per grups antisistema i de l’esquerra independentista contra la gestió de la crisi del coronavirus.

Segons ha informat aquest dimecres l’Ajuntament de Barcelona, els dos nois van ser detinguts ahir a la nit pels delictes de resistència i atemptat a l’autoritat, en una operació a la rambla del Raval de Barcelona en la qual van resultar ferits dos agents de la Guàrdia Urbana.

Els dos nois van ser detinguts per enfrontar-se als policies, que provaven d’identificar-los per participar en un ‘botellon’ a la rambla del Raval amb un grup d’una vintena de persones, cosa que incomplia tant les restriccions imposades per l’estat d’alarma com les ordenances municipals, que prohibeixen beure alcohol al carrer.

Per la seva part, la plataforma Recuperem els carrers, que dimarts va convocar protestes a tot Catalunya en contra de la gestió de la crisi del coronavirus per part del Govern, ha vinculat aquestes detencions a la marxa que hores abans havia recorregut els carrers del centre de Barcelona, mentre ha denunciat la «brutalitat» feta servir pels agents en els arrestos.

‘Botellon’ i agents increpats

Segons manté el consistori barceloní, quan els agents es van acostar al grup per informar que estaven fent a la via pública una activitat no permesa, un dels nois va intentar marxar ocultant la beguda. Després de ser interceptat per la Guàrdia Urbana, altres joves que participaven en el ‘botellon’ van començar a increpar els agents sense mantenir les distàncies de seguretat, per la qual cosa els policies van demanar reforços.

Com a resultat d’aquests fets, dos agents de la Guàrdia Urbana van resultar ferits i dos dels joves van ser detinguts acusats dels delictes de resistència i d’atemptat a agent de l’autoritat.

Després de ser detinguts, els dos nois van ser traslladats a la comissaria dels Mossos d’Esquadra del carrer Nou de la Rambla de Barcelona, i remesos a centres mèdics per ser assistits, tal com estableix el procediment davant de detencions amb resistència.

Aquest matí, la policia ha deixat en llibertat els dos detinguts, uns dels quals ha resultat ferit en l’arrest, segons manté la plataforma que convocava les mobilitzacions.

Notícies relacionades

La manifestació, que es va dur a terme mantenint les mesures de seguretat sanitàries i rere una pancarta amb el lema ‘Pa, sostre, papers i feina’, va recórrer els carrers del barri del Raval en direcció a Jardinets de Gràcia, on havien de confluir diferents marxes en una concentració final que es va acabar desconvocant per falta d’assistència.