PANDÈMIA DE LA COVID-19

Barcelona comença a alliberar hotels habilitats com a hospitals

El Barcelona Princess, que acollia malalts lleus, i el Catalonia Plaza inicien aquest dilluns la desinfecció

Barcelona comença a alliberar hotels habilitats com a hospitals

CESC GIRALT

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’Hotel Barcelona Princess, situat al Fòrum de Barcelona, i el Catalonia Plaza, a la plaça d’Espanya, deixaran d’acollir malalts lleus de Covid-19 després d’haver donat d’alta els seus últims pacients. El primer ha estat 45 dies operatiu com a extensió de l’Hospital del Mar, mentre que el segon, que ha funcionat com a extensió de l’Hospital Clínic, s’ha mantingut en servei durant 52 dies.

Segons ha informat el Gremi d’Hotels de Barcelona, dilluns que ve l’establiment se sotmetrà a un exhaustiu procés de desinfecció a càrrec de la Conselleria de Salut, previ a la recuperació de les seves activitats.

Durant els 45 dies que ha estat operatiu com a hotel sanitari, ha habilitat 300 de les seves 363 habitacions i ha allotjat 298 pacients lleus de coronavirus.

En el Catalonia Plaza, reanomenat com a Hotel Salut i amb capacitat per atendre fins a 500 pacients, han treballat prop de 220 sanitaris de l’Hospital Clínic, entre metges, infermeres, tècnics auxiliars d’infermeria, farmacèutics i personal de recolzament de neteja i manteniment.

16 hotels habilitats 

A partir d’ara segueixen com a «hotel salut» el Cotton House, el Catalonia Barcelona Plaza, Praktik Bakery, Melià Barcelona Sarrià, Praktik Vinoteca, Barcelona Princess i l’Ilunion Barcelona, mentre que el Generator Barcelona, el Tres Torres Atiram Hotels i l’Hotel Sagrada Família atenen necessitats de serveis socials.

Notícies relacionades

Així mateix, els hotels Catalonia Diagonal Centro, Catalonia Rigoletto, Alimara Barcelona Hotel, Room Mate Emma, Pullman Barcelona Skipper i Ilunion Bel Art continuen acollint el personal sanitari que necessita allotjament.

En el seu conjunt, el sector hoteler barceloní ha posat a disposició de les autoritats sanitàries durant la pandèmia al voltant de 2.500 habitacions i més de 1.100 llits, de manera voluntària i altruista.