CANVI D'ÚS

El 40,6% dels pisos turístics a Barcelona passen al lloguer residencial

Apartur promociona els apartaments com una destinació turística més segura davant la pandèmia

pisos-turisticos / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

El 40,6% dels pisos d’ús turístic que té Barcelona deixen de donar serveis al turisme de curta estada i es reconverteixen en lloguer residencial durant aquest 2020, a causa del coronavirus.

Segons un estudi realitzat per l’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (Apartur) sobre l’impacte de la crisi sanitària del coronavirus, uns 3.900 apartaments turístics dels 9.600 que hi ha censats a la ciutat han apostat per aquest canvi.

Els 5.700 restants buscaran donar resposta al turisme que arribi a la ciutat en els pròxims mesos, quan es pugui reobrir definitivament el mercat. Quan això passi, el sector creu que els apartaments turístics seran els preferits pels viatgers.

Així, el president d’Apartur, Enrique Alcántara, ha vaticinat que, en els pròxims mesos, s’espera que predomini un turisme familiar i considera que «els pisos turístics garanteixen el distanciament social millor que qualsevol altra modalitat d’allotjament».

Combatre els il·legals

La patronal espera que, a partir dels apartaments turístics que continuïn operatius, es puguin mantenir els 5.000 llocs de treball directes i els milers d’indirectes que genera el sector. Per això, l’associació ha demanat que s’opti sempre per l’oferta reglada i s’eviti la proliferació de nous allotjaments il·legals.

Apartur creu que ara el repte passa per incorporar al parc de vivendes de la ciutat la gran quantitat de locals comercials en planta baixa i les oficines ubicades en blocs de pisos que quedaran buides arran de la crisi sanitària, a més de les 10.000 vivendes buides que hi ha actualment a Barcelona.

Notícies relacionades

L’associació creu que l’actual crisi farà reduir els preus del lloguer a nivells similars als de la crisi del 2008 i que el teletreball, la lluita per la sostenibilitat i els riscos sanitaris a les grans ciutats invertiran, a mitjà termini, la tendència de concentració de població a les ciutats i traslladaran la pressió dels preus a la perifèria.

Alcántara ha recordat que des de l’inici de la Covid-19 s’han posat a disposició de personal sanitari i de residències un total de 250 pisos turístics de manera gratuïta.