DECLARACIONS POLÈMIQUES

Foment retreu a Janet Sanz que plantegi evitar reactivar el sector de l'automòbil

Sánchez Llibre considera «inadmissibles» i un «atac injustificat» les paraules de la tinenta d'alcalde

Fecavem i el Gremi del Motor demanen a la regidora que rectifiqui públicament o dimiteixi del seu càrrec

zentauroepp48410994 barcelona janet sanz190531185621

zentauroepp48410994 barcelona janet sanz190531185621 / Nazaret Romero

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Foment del Treball ha denunciat aquest dijous un «atac injustificat» al sector de l’automòbil per part de la tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de Barcelona, Janet Sanz, que ha generat «alarma i decepció» al món empresarial de la capital catalana.

En un comunicat, el president de la patronal, Josep Sánchez Llibre, ha considerat «inadmissibles» unes declaracions que Sanz va fer dilluns passat en un seminari organitzat pel mitjà digital Ciclosfera.com en les quals va advocar per «una reconversió industrial de tot el sector automobilístic del país. És ara o mai» i va demanar «evitar» que l’excedent de producte sense vendre per l’estat d’alarma «es torni a col·locar en el mercat» i que «es torni a reactivar».

El 10% del PIB català

Per a Llibre, les paraules de la tinenta d’alcalde són «un atac gratuït i sense fonaments» a un sector i unes empreses «que són una referència de compromís i valors amb la ciutat». Foment ha recordat que el sector de l’automòbil és una indústria important de Barcelona que genera, a tot Catalunya, 143.000 llocs de treball directes i indirectes, factura 23.800 milions d’euros i representa més del 10% del PIB català.

Així mateix, la patronal ha demanat a l’ajuntament que «demostri amb fets el seu recolzament a la indústria i a l’economia i, encara més, a un sector que és líder i que està fent la seva reconversió donant resposta als reptes mediambientals de sostenibilitat i del mercat».

Foment ha subratllat que les empreses del sector «fa anys» que han iniciat la reconversió «perquè ho demana el mercat, els nous hàbits dels ciutadans, la digitalització i els requeriments mediambientals per lluitar contra el canvi climàtic».

Discurs «buit» i sense dades

En un altre comunicat, també aquest dijous, el president de Fecavem i el Gremi del Motor, Jaume Roura, ha demanat una rectificació pública a Sanz o la seva dimissió, així com «responsabilitats» a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Notícies relacionades

«Des de Fecavem volem una resposta, una disculpa i saber si aquestes afirmacions es van fer amb el consens del govern actual, amb qui volem continuar entenent-nos», ha afegit.

La patronal considera una «irresponsabilitat i una falta de respecte inacceptables» aprofitar la crisi sanitària i econòmica per carregar-se el sector. Al mateix temps que veu «buit» el discurs de Sanz i ha criticat que no planteja alternatives ni dona dades.

Temes:

Janet Sanz