acció simbòlica

L''Spiderman francès' escala la torre Glòries de Barcelona per conscienciar sobre el coronavirus

El popular escalador Alain Robert, de 57 anys, volia cridar l'atenció per demanar als governs que siguin més responsables davant el brot

spiderman-again / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El conegut com a ‘Spiderman francès’Alain Robert, ha escalat aquest dimecres la torre Glòries (anteriorment anomenada torre Agbar) de Barcelona sense cap tipus de protecció. Ho ha fet com una acció simbòlica per conscienciar i demanar als governs i les persones de tot el món que siguin més responsables davant el brot de coronavirus, segons informa AFP. 

L’home, de 57 anys, ha aconseguit arribar a la planta 26 de les 34 que té aquest icònic edifici de Barcelona, una acció que li comportarà una altra denúncia administrativa per part dels Mossos d’Esquadra. Fonts de la policia catalana han assegurat a Efe que quan l’escalador havia arribat a la planta 26, els Bombers de la Generalitat li han demanat que no continués amb l’ascens i que entrés a l’edifici.

Alain Robert pujant la torre Glòries aquest dimecres / Albert gea (reuters)

 L’escalador, que no portava cap tipus d’arnès, no ha fet cas de la indicació, tot i que ha iniciat el descens de la torre, que té un altura de 144 metres, mentre desenes de persones es congregaven als peus de l’edifici seguint la seva acció.

Robert, conegut per escalar grans edificis de tot el món, ha escalat en diverses ocasions en els últims anys la torre Glòries i se li han cursat diverses denúncies per aquestes accions, que suposen un incompliment de la llei catalana de seguretat ciutadana. Els Mossos han rebut avís de l’incident pels volts de les 10.50 h i l’escalador ha culminat el descens de la torre cap a les 11.25 hores. 

Alain Robert escalant la torre Glòries / Albert gea (reuters)

Notícies relacionades

A la base de la torre l’esperaven agents dels Mossos i dels Bombers de la Generalitat, que l’han ficat en una ambulància.

L’‘Spiderman francès’ acompanyat per agents dels Mossos / Albert gea (reuters)

A més, el novembre passat dos escaladors extrems també van pujar al mateix edifici sense cap protecció. 

Temes:

Coronavirus