Incidents al suburbà

Una passatgera del metro i dos d'urbans, ferits en un desallotjament de manters a Barcelona

Els fets van passar aquest dimecres a l'andana de Catalunya, de la línia 1

zentauroepp51633036 bcn manteros200107181526

zentauroepp51633036 bcn manteros200107181526 / ALVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una passatgera i dos agents de la Guàrdia Urbana van resultar ferits ahir dimecres durant el desallotjament d’uns 80 manters de l’estació de metro de Catalunya, que va provocar la interrupció del servei de l’L-1 uns 4 minuts i danys al mobiliari del vestíbul de l’estació, que administra Renfe.

Segons han informat Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i l’Ajuntament de Barcelona, els incidents van passar ahir a la tarda en una de les operacions ordinàries de la Guàrdia Urbana contra la venda ambulant il·legal, quan els manters van fugir per l’andana de l’estació de metro, on van llançar objectes contra els policies.

Un portaveu de TMB ha explicat que en les imatges registrades per les càmeres del metro es veu com cap a les 18.30 hores alguns dels manters baixen a les vies, treuen pedres de balast i les llancen contra els agents.

Després, el nombrós grup escapa pel passadís que comunica les estacions de l’L-1 i l’L-3 i puja al metro.

Una pedrada

Possiblement, la passatgera ferida, per a qui la Guàrdia Urbana va demanar assistència mèdica, va patir l’impacte d’una pedrada, ja que tenia una bretxa al cap, ha indicat.

Notícies relacionades

TMB, que ha revisat aquest matí els danys materials però encara no els ha valorat, ha assenyalat que una pedrada va trencar el vidre d’una tanca publicitària i que una porta d’accés de la barrera de peatge està espatllada a l’haver sigut forçada.

Segons l’empresa, quan es detecta la venda ambulant il·legal a l’estació de plaça Catalunya, tant TMB com Renfe avisen la Guàrdia Urbana, per la qual cosa les operacions de desallotjament són freqüents i no és la primera vegada que els manters baixen a les vies.