LA NIT D'ANY NOU

Un bordell en flames per la Nit de Cap d'Any treu al carrer veïns de Barcelona

Els llogaters del bloc 251 del carrer de Calàbria van haver de saltar del llit, o interrompre la celebració, per fugir del fum

L'incendi es va declarar en un entresol que segons la comunitat funciona com un prostíbul però a aquella hora el domicili era buit

zentauroepp51549609 bar calabria200101154511

zentauroepp51549609 bar calabria200101154511

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

Un incendi d’origen desconegut ha abrasat aquesta nit un domicili ubicat a l’entresol del número 215 del carrer de Calàbria de Barcelona. El pis era buit però el fum de la combustió s’ha anat filtrant per la ranura de la porta fins a l’escala comunitària i ha acabat colant-se en altres vivendes en les quals sí que dormien –o celebraven la Nit de Cap d’Any– veïns de l’edifici. Hna sigut els que han notat la intensa olor a cremat i han trucat al telèfon d’Emergències 112.

Les diverses dotacions dels Bombers de Barcelona que han respost a l’avís s’han trobat amb la porta tancada de l’immoble que amagava les flames. L’han colpejat sense que ningú donés senyals de vida a l’interior. Els bombers han pogut accedir finalment al foc a través del pis del costat, amb el qual l’immoble afectat comparteix una terrassa interior.

Molts veïns han esperat els equips d’emergència al carrer, fugint de la fumarada. Alguns amb el pijama i d’altres amb la roba de la celebració de Cap d’Any. 

Quan els bombers han entrat a l’edifici han aconsellat als que encara seguien allà que fessin el contrari: tancar-se a casa i obrir les finestres exteriors per ventilar. Sovint, les persones ferides de més gravetat no són les que viuen al domicili on s’origina l’incendi sinó els que viuen en plantes superiors però intenten sortir a fora passant per la fumarada que s’enfila per l’escala comunitària. A les vuit del matí, els bombers han deixat tornar a casa als que esperaven a fora després d’assegurar-se que l’estructura de l’edifici no estava afectada i que l’aire no presentava nivells de toxicitat que suposessin un risc per a la salut.  

Només dues persones han resultat ferides lleus i totes dues han sigut donades d’alta in situ després de ser ateses pels efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Els bombers investiguen ara què ha pogut originar aquest foc. 

Segons els veïns d’aquesta comunitat, aquest entresol és des de fa molts anys un bordell clandestí. Expliquen que no està obert per les nits i que les dones que ofereixen serveis sexuals ho fan només durant el dia. Per aquesta raó estava buit quan s’ha originat el foc, potser causat per un mal funcionament en el circuit elèctric.

Notícies relacionades

El telèfon d’Emergències 112 ha rebut entre les vuit del vespre de dimarts i les deu del matí de dimecres un total de 3.808 trucades per incidències relacionades amb la nit de Cap d’Any, cap de destacable, segons Protecció Civil. Gairebé la meitat dels avisos han sigut per qüestions relacionades amb la seguretat ciutadana, el 49,2%, mentre que el 29,1% de les trucades han sigut per assistències sanitàries.

Territorialment, el 47,3% dels avisos han sigut des del Barcelonès; el 8,72% des del Baix Llobregat i el 8,04% des del Vallès Occidental. Per ciutats, Barcelona n’ha acumulat el 36,74%.

Temes:

Incendis