fins al 4 de gener

El festival de la infància de Barcelona obre aquest divendres amb més de 120 activitats

La Ciutat dels Somnis durarà aquesta edició tres dies més que l'any passat

img 0138

img 0138

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tallers de cuina, karaoke, patinets elèctrics, espectacles de màgia i ‘escape rooms’ són algunes de les més de 120 activitats que s’han preparat a Fira de Barcelona per a l’edició de La Ciutat dels Somnis, el fins fa tres anys denominat Festival de la Infància de Barcelona.

Aquesta tercera edició de La Ciutat dels Somnis, que durarà tres dies més que l’any passat, obriràles portes el dia 27 de desembre i estarà obert fins al dia 30 i de nou obrirà del 2 al 4 de gener.

Els organitzadors han explicat que l’orientació d’aquest any del saló torna a ser preparar una gran varietat d’experiències perquè les nenes i nens «juguin, aprenguin i es diverteixin junt amb les seves famílies» al recinte de la Fira a Montjuïc.

També aquest any, la Fira ha volgut que moltes activitats serveixin perquè els més petits puguin descobrir les seves vocacions entre un gran ventall de professions a què poder dedicar-se quan siguin més grans. 

Espectacle de màgia

Per exemple, entendran en què consisteix la professió de cuinera de la mà de la xef Ada Parellada i el seu equip que, gràcies a la col·laboració del Fòrum Gastronòmic, impartiran tallers de cuina perquè les famílies que visitin el saló aprenguin a preparar deliciosos plats de forma fàcil i senzilla, de manera que els nens i nenes puguin fer els seus primers passos als fogons.

El 28 de desembre la il·lusió envairà el saló gràcies al’espectacle de màgia de ‘Màgic Marc’ que tindrà lloc a l’escenari principal de la plaça de la «ciutat» en la qual està ambientat el saló. 

«Serà un xou amb el qual els nens i nenes es divertiran i se sorprendran amb aparicions, divertits trucs i transformacions en les quals el públic tindrà un paper fonamental», han avançat els organitzadors.

A l’ ‘escape room’, els participants hauran de trobar un diamant amagat a la cova secreta per poder formar part de la tripulació de pirates de La Ciutat dels Somnis. 

La carta dels Reis d’Orient

La música també tindrà un paper important, ja que durant la celebració del saló les famílies podran cantar junts al karaoke, imaginar que toquen la guitarra en l’activitat d’‘Air Guitar’ i jugar a ser estrelles del rock durant uns minuts.

A l’Atelier de la ciutat coneixeran l’original tècnica del ‘Lettering’, un innovador mètode d’escriptura que consisteix a dibuixar manualment les paraules i que podran utilitzar per preparar la carta als Reis d’Orient

Igualment, locutors professionals de Ràdio Flaixbac impartiran tallers de ràdio perquè els més petits es diverteixin i els entri el cuquet de ser periodistes.

La Ciutat dels Somnis també ha preparat un circuit perquè els més petits juguin a conduir patinets elèctrics i, sobretot, aprenguin quines normes cal complir per poder portar-los i conèixer de primera mà les regulacions de circulació i seguretat viària, així com els senyals de circulació.

Notícies relacionades

El nou festival de la infància de Barcelona estarà obert de 10.00 a 20.00 hores del 27 al 30 de desembre i del 2 al 4 de gener del 2020. 

La Ciutat dels Somnis, organitzada per Fira de Barcelona, compta amb el recolzament de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i la Diputació de Barcelona, i amb la col·laboració de més de 40 institucions, entitats i organitzacions.