DEUTE PENDENT

Barcelona tindrà una ruta Picasso senyalitzada

La comissió de Cultura aprova per unanimitat destacar els vincles del geni amb la ciutat

zentauroepp49304385 barcelona 02 08 2019 ruta picasso carrer plata  4  cuadro en191210203659

zentauroepp49304385 barcelona 02 08 2019 ruta picasso carrer plata 4 cuadro en191210203659

1
Es llegeix en minuts
Natàlia Farré
Natàlia Farré

Periodista

Especialista en art, patrimoni, arquitectura, urbanisme i Barcelona en tota la seva complexitat

Ubicada/t a Barcelona

ver +

A hores d’ara parlar de la relació dePablo PicassoambBarcelonapot semblar una cosa que cansa, ja que ningú dubta ja de la relació que el geni i la ciutat van mantenir. No noméses va formar aquí(a la Llotja), sinó que a Barcelona va conèixer els seus amics de tota la vida (Jaume Sabartés, per exemple) i a la ciutatva tenir els seus primers tallers, a més delprimer contacte amb la modernitat(Els Quatre Gats). I a un carrer de Barcelona (el d’Avinyó i no a la ciutat francesa d’Avinyó) li deu el seu títol l’obra que va donar inici al cubisme, ‘Les demoiselles d’Avignon’. A més Barcelona és, també, part del paisatge de les seves peces. A les seves pintures hi ha escenaris encara existents (la catedral i Sant Pau del Camp) i ja desapareguts (el Palau de Belles Arts i el Torín, la primera plaça de toros de la ciutat). I el més important de tot, aquí va decidir ubicar el seu museuen vida i d’aquí deia: «Allà és on va començar tot... allà és on vaig comprendre fins on podia arribar...».

Notícies relacionades

De tot això s’ha recordat aquest dimarts el regidor Óscar Ramírez del grup popular per reclamar en la comissió de Cultura de l’ajuntament la realització d’una inexistent ruta Picasso senyalitzada per Barcelona. Una carència, la del recorregut dedicat al geni, queELPERIÓDICO va posar en evidència aquest estiuquan va recordar que no hi ha faristol, placa o indicador oficial a cap de les geografies, físiques o sentimentals, existents o desaparegudes, de Picasso a la ciutat. 

Ramírez ha apuntat que la proposta permetria «dignificar i ampliar el llegat del pintor», la internacionalització de «Barcelona com a capital cultural» i «potenciar el turisme de qualitat». Cap dels grups s’hi ha oposat, al contrari. I des de l’ajuntament han recollit el guant i la iniciativa s’ha aprovat, però amb reserves. SegonsJoan Subirats, tinent d’alcalde de Cultura, s’ha d’anar amb compte de no caure en una «hipersenyalització» d’alguns espais de Ciutat Vella, però ha afirmat que el consistori «estudiarà en quins casos es pot aplicar» i que el tema es treballarà conjuntament amb el Museu Picasso. Hi ha voluntat de fer-la, però no hi ha data d’execució.