VAGA MASSIVA A TOTA LA CIUTAT

Els bibliotecaris paren de nou contra la «precarietat»

Els treballadors exigeixen a l'ajuntament més personal i que es compleixi el conveni col·lectiu

Reclamen també reduir el percentatge d'interins i un pla de ciutat per fomentar la lectura

zentauroepp51115946 pla general de la biblioteca montserrat abell  tancada per l191127184308

zentauroepp51115946 pla general de la biblioteca montserrat abell tancada per l191127184308 / Julia Catarineu

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ja van protestar durant laprimavera passada i ara tornen a la càrrega perquè no veuen que el seu malestar estigui generant la resposta esperada. Malgrat que el tòpic els vol pacífics i silenciosos, els bibliotecaris estan a matadegolla amb l’Ajuntament de Barcelona, al qual acusen de posar en perill la continuïtat d’un sistema que històricament ha sigut elogiat per tots els grups polítics que han format el ple municipal. Pràcticament totes les biblioteques han hagut de tancar la tarda de dimecres a conseqüència de la vaga convocada per aquest col·lectiu que exigeix, entre altres mesures, la contractació de mig centenar de professionals per als40 equipaments d’aquest tipus que estan repartits pels barris dels 10 districtes.  

Segons han confirmat fonts del Consorci de Biblioteques de Barcelona, 38 han hagut d’abaixar la persiana entre les 15.30 i les 18 hores (mateix horari que en les convocatòries anteriors) per falta de personal, cosa que dona pistes sobre el nivell de recolzament que ha registrat la mobilització per part d’aquests treballadors públics. El comitè d’empresa considera que el consistori no està aplicant com ho hauria de fer el conveni col·lectiu, en vigor des de l’any 2018, la qual cosa, a la seva manera de veure, deixa la plantilla «sense el dret a millores laborals».  

Notícies relacionades

Els representants dels empleats exigeixen reduir el percentatge d’interins a través de la convocatòria de noves places públiques, denuncien la situació d’«indefensió dels treballadors en situacions violentes d’agressions i furts per part dels usuaris» i acusen l’Administració d’exercir una gestió «erràtica i descoordinada», sobretot en el que té a veure amb la planificació del futur i la presa de decisions. 

Però la cosa no queda allà. També insten el consorci a revisar i reforçar el paper que les biblioteques juguen en la ciutadania a través de «plans seriosos i de ciutat de foment de la lectura», i reclamen unmanteniment «més gran de les instal·lacions i millors equips informàtics». En definitiva, una (quasi) esmena a la totalitat.

Temes:

Biblioteques