Conflicte laboral

Les biblioteques de Barcelona tornen a la vaga aquest dimecres

Els treballadors convocaran aturades entre les 15.30 i les 18.00 hores per demanar més personal i millors instal·lacions

Les biblioteques de Barcelona tornen a la vaga aquest dimecres

RICARD CUGAT

Es llegeix en minuts

El Periódico

Els treballadors de les biblioteques de Barcelona han convocat una vaga parcial aquest dimecres al considerar que no s’està aplicant el conveni col·lectiu, ha informat el comitè d’empresa a Europa Press.

Els treballadors creuen que hi ha «inacció» per part dels responsables del Consorci de Biblioteques de Barcelona.

Després de les vagues a la primavera, els treballadors convocaran aturades entre les 15.30 i les 18 hores aquest dimecres per demanar més personal i millors instal·lacions, a part de reconèixer l’atenció contínua que aquests fan als usuaris.

Et pot interesar

El juny passat, en la primera convocatòria de vaga, els representants dels treballadors van reivindicar una ampliació de la plantilla d’entre el 10 i el 15%, que suposaria la incorporació d’unes 40 persones i que serviria per reforçar totes les biblioteques amb un mínim d’una persona.

Aquesta demanda i altres, com les relatives a la seguretat i la falta d’una veritable bossa de treballadors interins que permeti reforçar la plantilla en moments puntuals i cobrir baixes, van ser recollides en un manifest publicat a finals del 2018. La situació, assegurava llavors el comitè d’empresa, havia empitjorat i la plantilla estava sota mínims.