APOSTA PEL TRANSPORT PÚBLIC COL·LECTIU

l'Hospitalet acaricia ja les 20 estacions de metro

La ciutat estrena la parada de Ciutat de la Justícia del tram sud de l'L-10

Amb la terminal s'espera guanyar 1.500 viatgers i reduir 415 tones de CO2

ciutat de la justicia / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’estació de metro Ciutat de la Justícia de la línia L-10 Sud ha entrat aquest dissabte en funcionament amb una posada de llarg inusual en els últim temps, amb la presència de Quim Torra, el seu segon, Pere Aragonés, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, l’alcadesa de l’Hospitalet, Núria Marín, i la regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Rosa Alarcón. La terminal ha sigut possible després d’una inversió que ronda els 80 milions d’euros. 

Està previst que la nova estació registri 5.600 viatgers diaris, 1.500 dels quals seran nous passatgers, cosa que suposarà deixar d’emetre 415 tones de diòxid de carboni. Es tracta de la setena estació de metro de la línia L-10 sud, la dinovena ubicada dins dels límits del municipi de l’Hospitalet de Llobregat i la número 158 de la xarxa de metro. «En una situació econòmica i política enormement complexa anem avançant, teixint una xarxa de transport públic que ens fa més grans i consistents», ha dit el president, abans de recordar el compromís del Govern davant la crisi climàtica i la lluita contra la contaminació. 

Demanda col·lectiva

Notícies relacionades

El president ha elogiat l’exvicepresident Oriol Junqueras i l’exconseller Josep Rull i ha defensat que aquest nou baixador no hauria sigut possible sense el concurs dels dos polítics ara empresonats i que formaven part de l’anterior govern català. Calvet, per la seva part, ha recordat que a més d’aquesta estació, a començaments del 2020 entrarà en servei la de Zona Franca, també de l’L-10 Sud, i que treballen en l’estació Ernest Lluch de l’L-5. No obstant, el tram central de l’L-9, que és la que dona sentit a tot el traçat, segueix aturat i sense calendari.

En el seu discurs, l’alcaldessa Marín ha celebrat la posada en marxa d’una estació «que era una reivindicació col·lectiva de la ciutat» i ha assegurat que molts veïns, treballadors i usuaris se’n beneficiaran. «Diàleg, suma i treballar junts és la fórmula que fa avançar la societat i la ciutat», ha assenyalat l’alcaldessa, que va agrair el compromís de la Generalitat per complir amb els terminis pactats. L’estació de Ciutat de la Justícia compta amb dos accessos en superfície a la Gran Via de l’Hospitalet i és accessible mitjançant vuit ascensors que baixen a una profunditat de 40 metres, on són les andanes.