A primera hora

La Guàrdia Urbana desallotja l'acampada de la plaça de Sant Jaume

Un grup de joves la va ocupar ahir després de ser expulsats de la plaça d'Universitat

sant-jaume / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

Agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona han desallotjat a primera hora d’aquest matí una trentena de joves que han dormit a les portes de l’ajuntament en protesta peldesmantellament ahir a la matinada de l’acampada de la plaça Universitat.

[Seguiu en directe les últimes notícies de Catalunya].

Un centenar de persones van celebrar ahir a la nit una assemblea a la plaça d’Universitat de Barcelona per decidir una resposta al desallotjament de l’acampada que des de feia 21 dies ocupava aquest espai de la capital catalana en protesta per la sentència del procés i a favor d’altres reivindicacions socials.

Explicacions a l’alcaldessa

Part d’aquestes persones van decidir passar la nit davant la seu de l’Ajuntament de Barcelona per «demanar explicacions a l’alcaldessa, Ada Colau» per l’actuació de la Guàrdia Urbana a la plaça d’Universitat, i van desplegar uns cartrons davant de la porta d’entrada del consistori, en els quals han dormit una trentena de joves.

Notícies relacionades

Cap a les 6.00 del matí agents de la Guàrdia Urbana s’han presentat al lloc, han despertat els joves i els han obligat a deixar la zona, tot i que posteriorment alguns d’ells s’han tornat a concentrar a la plaça de Sant Jaume.

Després de desallotjar els joves de la porta de l’ajuntament barceloní, els serveis municipals han procedit a retirar els cartrons i a netejar la zona