LA VERSIÓ DEL CONSISTORI

«L'acampada no es pot eternitzar»

L'ajuntament espera esdeveniments però veu la protesta de la plaça de la Universitat a prop del final

www w-0727073 60

www w-0727073 60

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust

L’Ajuntament de Barcelona trepitja amb moltíssima cura quan recorre el debat sobre quin desenllaç ha de tenir l’acampada de la plaça de la Universitat. Fonts del consistori remarquen que al seu dia van sol·licitar als mossos l’activació del seu servei de mediació amb els acampats, que s’ha mantingut. També recalquen que són els mateixos integrants de la protesta els que han donat senyals de divisió, sobretot a la vista que alguns l’han abandonat.

«És de sentit comú que l’acampada no es pot eternitzar»,diuen les mateixes fonts, que apel·len a la necessitat de la recuperació de la mobilitat –la Gran Via continua tallada a aquest tram– i a la de la instal·lació dels llums de nadal. I que remarquen que la protesta que volien dur a terme els joves ha sigut «garantida per les administracions». En aquest sentit, destaquen que fins i tot la junta electoral va avalar l’acampada malgrat la petició de Ciutadans que fos desallotjada abans de les eleccions legislatives del passat 10 de novembre.

Mossos i Guàrdia Urbana

Notícies relacionades

L’ajuntament considera que l’acampada ha donat signes de debilitament que suggereixen que són a prop del final. Com a exemples cita l’abandonament de l’espai per part d’alguns participants, alguns vinculats amb partits polítics. I d’alguna manera, el consistori aprecia que alhora que assistents, l’acampada ha perdut recolzament al carrer. També recorden que s’han registrat incidents de gravetat variable, des d’una agressió sexual a la detecció de material robat.

El cas és que és l’ajuntament qui activaria un hipotètic desallotjament, que executarien conjuntament els mossos i la Guàrdia Urbana. Es tracta d’una possibilitat seriosament contemplada que, segons les mateixes veus del consistori, s’ha de prendre amb compte per evitar que tingui l’efecte contrari al desitjat: encendre els ànims en lloc de tancar el conflicte.