Barcelona Global

Burcu Yarar: «Barcelona és un reflex de la ciutat del futur»

Entrevista a Burcu Yarar, fundadora de Freeda Coaching and Consultancy

getthumbsbyfilename

getthumbsbyfilename

2
Es llegeix en minuts
Marta Segovia

Burcu Yarar, 44 anys, nascuda a Istanbul, va arribar a Barcelona fa dos anys i mig. Després de viure a Istanbul, Detroit i Düsseldorf va escollir Barcelona com a ciutat idònia per criar la seva filla. És la fundadora de Freeda Coaching and Consultancy, empresa establerta a Turquia especialitzada en ‘coaching’ de líders i equips i també treballa com a ‘customer experience coach’ a MSX International. 

-¿Per què va escollir Barcelona?

-Després de viure i visitar diferents països, Barcelona em va semblar ideal per mudar-me amb la meva família; és una ciutat increïblement energètica, flexible i oberta a totes les cultures. Volia que la meva filla estigués en un entorn internacional, sense unes regles gaire estrictes, que li permetés créixer en un ambient amigable. Barcelona té una energia diferent d’altres ciutats, la societat té com a nucli la família, i notes com la gent vol disfrutar de la ciutat i del seu entorn a part de treballar.  A més, comparteix la cultura mediterrània amb Turquia i, tot i que no era un atribut indispensable a l’hora de mudar-nos, volia viure en una ciutat que tingués aquesta passió a l’hora de disfrutar de la vida. 

-¿Quins reptes afronta Barcelona?

-Com totes les ciutats, té debilitats que ha d’afrontar, especialment legals i físiques. Quant a l’aspecte físic, destaca la contaminació. Esperava que fos una ciutat més neta. Havia estat moltes vegades a Barcelona i fins que em vaig mudar no em vaig adonar de la pol·lució. També és una ciutat molt freqüentada. L’administració hauria de ser més efectiva en la gestió del turisme i el trànsit als carrers, tant per cuidar els residents com els turistes. 

Respecte al tema legal, la regulació per als emprenedors té un ampli marge de millora i ha de tenir una perspectiva internacional. Crear una empresa aquí és molt complicat. A més, la dificultat per aconseguir un permís de treball és un fre per a l’atracció del talent internacional.

-¿Quina sent que és la seva ciutat?

-Considero que casa meva és Barcelona i, en segon lloc, Düsseldorf. Turquia és el meu país, m’encanta anar-hi de visita, però Istanbul no és on m’agradaria viure. Ara mateix, no podria anar-me’n de Barcelona, és casa meva.

-¿Com percep el sector del ‘coaching’ a Barcelona?

-El sector de desenvolupament de lideratge i ‘coaching’ està molt estès, però l’important és trobar la necessitat exacta de les empreses. A Barcelona l’ecosistema d’empreses emergents és molt potent i professional: ara estem enfocats a ajudar aquestes petites empreses a definir les seves prioritats, la seva estratègia i els recolzem per ser més resistents a l’afrontar els reptes d’un negoci en creixement. Barcelona té els millors ingredients per ser la ciutat ideal: un ecosistema molt potent, internacionalitat creixent i una ubicació increïble. La ciutat ha de saber utilitzar aquests recursos de la manera més eficient. És una ciutat model que ensenya al món com és el futur del treball. La mentalitat barcelonina és un reflex del futur; no hi ha cabuda per a l’horari d’oficina de vuit del matí a set de la tarda. La gent té una mentalitat més oberta, que dona lloc a poder tenir una millor qualitat de vida. Ho té tot per ser la ciutat ideal, però s’ha de potenciar més.

Notícies relacionades

-¿Recomanaria aquesta ciutat a les seves amistats?

-Absolutament. Malgrat les dificultats i lentituds burocràtiques, val la pena, els ho dic constantment als meus amics. Els recordo que han de tenir paciència, però que és la millor ciutat per viure-hi.