A L'EIXAMPLE

Centenars de comerciants de Sant Antoni protesten contra la inseguretat

Els venedors han abaixat 10 minuts les persianes i han organitzat una xiulada per demanar més vigilància

zentauroepp49950749 bcn sant antoni190920174529

zentauroepp49950749 bcn sant antoni190920174529

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Uns 400 comerços del barri de Sant Antoni, segons els organitzadors, han protestat aquest divendres al migdia contra la inseguretat a la zona abaixant les persianes i protagonitzant una xiulada davant dels establiments.

Alguns dels participants afirmen que des de començament d’any han patit almenys 120 robatoris als seus comerços, malgrat que el ritme d’incidents ha baixat des que van impulsar la campanya 'Vigila', que convida a trucar al telèfon d’emergències 112 en cas que algú vegi una cosa «estranya».

Els afectats asseguren que seguiran amb aquesta campanya i que, malgrat que la situació ha millorat aquestes últimes setmanes, es mantenen en alerta perquè reclamen canvis legislatius per acabar amb els problemes de delinqüència. Per començar, poder penar els furts amb presó si hi ha reincidència.

Un dels venedors considera que la disminució de delictes és un «miratge», perquè el problema continua existint, i ha explicat que els seus clients també es queixen d’haver sigut víctimes de furts a la via pública.

Els comerciants i veïns sumen la seva indignació pels robatoris en establiments i vivendes. Opinen que a més d’inseguretat, hi ha molta brutícia als carrers i es queixen que no estan prou il·luminades a la nit, segons alguns testimonis recollits per Europa Press.

Notícies relacionades

El grup de comerciants es va organitzar a través d’una aplicació de missatgeria instantània, en la que van començar amb un grup de 20 i ara voregen els 190 membres, i compten amb el suport de diverses associacions del barri.

Col·laboren en la campanya 'Vigila' Comerciants Sant Antoni per la Seguretat, l’associació de veïns del barri, Sant Antoni Comerç, l’ONG de Veí a Veí i l’Associació de Comerciants i Serveis de Sant Antoni Comerç (Acssac).

Temes:

Comerç