CONVOCATÒRIA

Batlle reunirà els consells de seguretat dels districtes al setembre

El tinent d'alcalde vol conèixer l'aportació dels veïns de les diferents zones de la ciutat

Els comerciants denuncien tolerància amb el 'top manta' en l'àrea del Maremàgnum

zentauroepp49413161 bcn190811181542

zentauroepp49413161 bcn190811181542

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després de monopolitzar l’atenció en aquests dos primers mesos de gestió del nou govern de Barcelona, Albert Batlle es proposa estendre la mà als veïns perquè facin la seva aportació en la lluita contra la inseguretat.El tinent d’alcalde ha sol·licitat la convocatòria formal durant el mes de setembre dels consells de prevenció i seguretat de tots els districtes, segons ha anunciat el consistori en un comunicat.

El primer en acollir una d’aquestes trobades serà Nou Barris, on el consell se celebrarà el 4 de setembre. S’espera que les dels nou districtes restants tinguin lloc durant el mes vinent. Aquest tipus de reunions serveixen perquè les entitats veïnals i els districtes facin diagnòstics de la situació i aportin informació que faciliti el debat sobre la convivència a les diferents zones de Barcelona.

Participació veïnal

Als fòrums de prevenció i seguretat es vetlla especialment per garantir la presència de representants dels consells de la dona i dels més grans dels districtes.

D’aquestes reunions sorgeixen resultats que després es tenen en compte en les reunions del Consell de Seguretat Urbana de Barcelona, que celebra tres sessions ordinàries cada any: una, durant la primera quinzena de febrer; una altra, al juny, i l’última, a l’octubre.

‘Top manta’

Notícies relacionades

La designació de Batlle com a tinent d’alcalde Seguretat ha sigut la decisió que més ha cridat l’atenció del nou govern, i que l’ha diferenciat de l’anterior mandat, quan no hi havia regidor del ram. Sobretot, Batlle ha destacat ara per ara per la seva gestió del ‘top manta’, considerablement més intensa que en els anys anteriors, si bé el govern de Colau insisteix que no ha canviat res.

La venda ambulant ha topat en les últimes setmanes amb una forta resposta policial. Alguns comerciants denunciaven aquest diumenge que no ha sigut així a tot arreu i que a prop del Maremàgnum es tolera la presència de manters.