L'agressor, a la perruquera apunyalada en el Raval: «Si no et cases amb mi, et tallo el coll»

Els Mossos busquen el sospitós, que segons la comunitat pakistanesa feia mesos que assetjava la víctima

La dona continua amb pronòstic greu ingressada a la unitat de cures intensives

whatsapp-video-2019-08-02-at-151309-1 / periodico

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

Feia mesos que l’agressor masclista quedivendres a les deu del matí va apunyalar una dona, empleada d’una perruqueria ubicada al carrer d’Espalters del Raval de Barcelonal’assetjava, segons la comunitat pakistanesa. I l’assetjament a què va ser sotmesa no es va limitar únicament a rondar davant el negoci a l’hora de l’obertura i la del tancament. Segons fonts consultades per EL PERIÓDICO, l’autor material de l’apunyalament va arribar a dir-li a la dona que la mataria si el rebutjava. Literalment, les paraules que va utilitzar van ser aquestes: “Si no et cases amb mi, et tallo el coll”. 

Els Mossos d’Esquadra, després d’interrogar tant l’amo de la perruqueria com la resta de testimonis i membres de la comunitat pakistanesa que tenien coneixement de l’assetjament patit per la dona, busquen aquest home com l’autor de l’apunyalament. Agressor i víctima són de nacionalitat pakistanesa. 

Gravat per les càmeres

La càmera de seguretat instal·lada a la perruqueria capta l’atac i diverses persones han reconegut l’assetjador que feia mesos que aclaparava i espantava la perruquera en les imatges gravades. 

El vídeo registra l’instant en què la dona obre el negoci, a les deu del matí d’aquest divendres, i com continuació es dirigeix al fons de l’establiment, on hi ha una petita habitació que funciona de magatzem.

Segons després, entra a la perruqueria el sospitós, que es dirigeix cap a on és ella. L’agressió passa en aquell instant, fora de l’angle de visió de la càmera. Després de l’atac, i abans d’emprendre una fugida que encara segueix en marxa, el sospitós agafa la dona pel cabell i la tira a terra violentament. 

La dona continua ingressada a l’Hospital del Mar i, fins ahir, el seu pronòstic continuava considerant-se greu i reservat. 

Assassinats masclistes

Notícies relacionades

Entre gener i juliol d’aquest any 37 dones han sigut assassinades per la violència masclista a Espanya, segons l’últim balanç del Ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat. Des de l’any 2003, quan es van començar a comptar aquest tipus de crims, la xifra total de dones assassinades puja a 2013. Durant el 2018, els Mossos van recollir 12.977 denúncies per violència masclista. 

El telèfon de la Generalitat 900 900 120 és un servei gratuït i confidencial –no deixa rastre a la factura telefònica– i funciona tots els dies de l’any, durant les 24 hores del dia. Disposa de professionals, advocades i psicòlogues que poden contactar amb els serveis d’emergència, si és necessari. Les persones que accedeixin al servei poden expressar-se en 124 llengües, entre elles el català, el castellà, l’anglès, el francès, l’alemany, l’italià, el rus, l’àrab, el romanès, el croat i el xinès.