PROBLEMA MUNICIPAL

Barcelona recordarà als turistes les multes per comprar en el 'top manta'

L'Ajuntament inicia avui una campanya informativa en hotels, comerços i transport públic

El consistori demana un canvi en la llei d'estrangeria perquè els manters puguin accedir a una feina legal

zentauroepp47745043 barcelona 13 04 2019 barcelona manteros  top manta en p a  d190413211459

zentauroepp47745043 barcelona 13 04 2019 barcelona manteros top manta en p a d190413211459 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Elisenda Colell
Elisenda Colell

Redactora

Especialista en pobresa, migracions, dependència, infància vulnerable, feminismes i LGTBI

Ubicada/t a Barcelona

ver +

És tan il·legal vendre productes falsificats en el ‘top manta’ com comprar-los. Aquest és el missatge que l’Ajuntament de Barcelona vol transmetre als visitants de la ciutat durant els mesos d’agost i setembre. Entre altres coses, els recordaran que hi ha dos articles de les ordenances municipals que estableixen multes de fins a 500 euros per als clients del ‘top manta’. “El nostre objectiu no és multar-los, però sí recordar-los que els poden multar”, ha explicat el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, aquest divendres en roda de premsa. 

La campanya d’informació constarà de diversos cartells, especialment escrits en anglès i francès, amb missatges com “la compra legal fa ciutat”. Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) s’ha abocat també amb aquesta campanya publicitària. Els missatges seràn als autobusos, els trens, les pantalles i la megafonia.

De la mateixa manera, es repartiran tríptics en més de 60.000 establiments comercials de tota la ciutat, gremis i hotels on els turistes seran advertits que comprar al ‘top manta’, segons recullen les ordenances de la ciutat, comporta multes de fins a 500 euros.

Ocupació legal

Els agents cívics exerciran aquesta tasca informativa al lloc de venda. “La campanya no vol ser sancionadora, però no tindrem cap problema en aplicar les ordenances”, ha anunciat Collboni, que no ha volgut detallar quantes multes a turistes ha imposat ja la Guàrdia Urbana. 

El tinent d’alcalde ha volgut agarair el “compromís” dels cossos de seguretat pels operatius recents d’aquests dies, especialment els Mossos d’Esquadra. Tot i que ha afegit que el problema del ‘top manta’ no afecta exclusivament els cossos de seguretat.

Notícies relacionades

“Estem parlant de persones que viuen en la pobresa crònica i l’exclusió social”, ha dit, en referència, especialment, a aquells manters que estan en situació irregular i que no poden treballar legalment a Espanya.

Collboni s’ha compromès a “reforçar” els plans d’ocupació a aquestes persones perquè puguin aconseguir una feina i papers. També ha assegurat que el Govern Municipal és partidari que el Congrés dels Diputats canviï la llei d’estrangeria per permetre l’accés a documentació legal d’aquestes persones.