HOMOFÒBIA

Agressió a dues lesbianes a Barcelona: "Us mataré, bolleres"

La Guàrdia Urbana arresta un home que va atacar les dones, que estaven acompanyades del seu fill, de 4 anys

L'Observatori contra l'Homofòbia demana una ordre d'allunyament de l'agressor cap a la família com a mesura cautelar

GRA396  MURCIA  16 06 2017 - Una pareja de lesbianas hoy durante el desfile del orgullo gay organizado por colectivos de lesbianas  gais  transexuales  bisexuales e intersexuales  LGTBI   en la Gran Via de Murcia  EFE Marcial Guillen

GRA396 MURCIA 16 06 2017 - Una pareja de lesbianas hoy durante el desfile del orgullo gay organizado por colectivos de lesbianas gais transexuales bisexuales e intersexuales LGTBI en la Gran Via de Murcia EFE Marcial Guillen / Marcial Guillen (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha remès al jutge un suposat atac homòfob contra una parella de lesbianes, a les quals un home en estat ebri va insultar, va amenaçar i va colpejar en presència del fill de totes dues.

Segons ha avançat el digital 'Crónica Global’ i han confirmat a Efe fonts municipals, els fets van ocórrer dilluns, 1 de juliol, quan l’home va ser interceptat per la Guàrdia Urbana després de la seva actuació homòfoba, per la qual li atribueixen els delictes d’amenaces, maltractament lleu i contra els drets fonamentals.

L’home es va acostar a la terrassa d’un bar on hi havia la parella amb el seu fill, de quatre anys, i va començar a recriminar a les dones que tinguessin un fill i a proferir-los insults homòfobs, fins al punt que les va amenaçar: "Us mataré, bolleres".

A més, va agafar una dona, la va sacsejar i li va retorçar el braç, fins que va intervenir una patrulla de la Guàrdia Urbana, que va aconseguir posar fi a la situació i, després d’haver dut a terme diverses diligències, ha remès el cas al jutjat de guàrdia de Barcelona.

Ordre d’allunyament

L’Observatori contra l’Homofòbia (OCH) i l’Associació de Famílies LGTBI, aquest dimecres, han demanat al jutge de guàrdia que ordeni, com a mesura cautelar, una ordre d’allunyament del presumpte agressor. 

Notícies relacionades

Tant l’OCH com l’Associació de Famílies LGTBI han donat suport psicològic a les víctimes i han demanat l’Ajuntament de Barcelona que convoqui una mesa formada pel consistori, la Generalitat, Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra per abordar mesures per frenar l’increment d’agressions LGTBI-fòbiques a la ciutat.

Segons Rodríguez, amb aquesta agressió ja són 81 els atacs contra persones del col·lectiu LGTBI registrades a Barcelona aquest any, davant les 56 que s’havien denunciat per aquestes mateixes dates l’any passat. Un augment del 44% en només 12 mesos. 

Temes:

Homofòbia