El PSC proposa penjar a Barcelona els cartells contra la violència masclista retirats a Madrid

La regidora socialista Laia Bonet ha retret la decisió al nou Govern municipal del PP a la capital espanyola

undefined42447575 valencia 8 3 2018  sociedad  huelga feminista del 8 m  miles190207132658

undefined42447575 valencia 8 3 2018 sociedad huelga feminista del 8 m miles190207132658 / Miguel Lorenzo

1
Es llegeix en minuts
Europa Press / Barcelona

La regidora del PSC al’Ajuntament de Barcelona Laia Bonet ha proposat penjar en edificis municipals els cartells contra la violència masclista que ha retirat el Govern del PP a l’Ajuntament de Madrid per entendre que, més enllà d’ocasions especials, només han de figurar banderes reglamentades.

Ho ha dit en declaracions a la premsa aquest dijous, en les quals ha recordat que, des del 2003, més de 1.000 dones han sigut assassinades a tot Espanya víctimes de violència masclista: "És inadmissible que passi això, demostra que no permeten que es digui que a les dones se les mata".

Bonet ha retret la decisió al nou Govern municipal de Madrid del PP, Cs i amb el recolzament de Vox, i ha emmarcat la proposta en un gest de solidaritat cap a Madrid i ha dit que Barcelona ha de ser líder en la lluita feminista: "No permetrem ni un pas enrere en la lluita contra la violència masclista".

Notícies relacionades

Els socialistes presentaran la seva proposta a la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Barcelona, tot i que preveuen que hi haurà un "amplíssim consens" perquè sigui possible. Bonet ha insistit que la violència masclista és un dels principals problemes que ha d’afrontar la societat espanyola.

Quan se li ha preguntat sobre el llaç groc a la façana de l’Ajuntament, Bonet ha dit que és un símbol que "no genera un consens majoritari", per la qual cosa ha demanat la seva retirada, tot i que ha dit que la seva presència no afectarà les negociacions per conformar un pacte de govern amb BComú.