VIOLÈNCIA MASCLISTA

Detingut un policia per matar la seva parella a Olot

El presumpte assassí es va intentar suïcidar amb la seva arma reglamentària

zentauroepp24115787 barcelona 05 11 2013 mossos d  esquadra en el raval coche de180824144716

zentauroepp24115787 barcelona 05 11 2013 mossos d esquadra en el raval coche de180824144716

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra han detingut un agent de la Policia Nacional, de 38 anys, per l’assassinat de la seva parella al domicili de la víctima, situat a la localitat gironina d’Olot. Fonts de la investigació han explicat que la filla de la dona ha trobat el cadàver de la seva mare quan tornava a casa i que l’avís s’ha rebut a les 08.20 hores d’aquest dissabte.

Diverses dotacions policials s’han desplaçat al lloc dels fets, on han localitzat el cos de la víctima, que presentava senyals de violència, i han detingut el presumpte assassí, que era dins de la vivenda. Segons fonts veïnals, la dona feia poc temps que havia començat la relació amb el policia i tenia dos fills d’un matrimoni anterior, un d’ells la jove que ha trobat el cadàver.

Després de matar la dona, el detingut s’ha intentat suïcidar amb l’arma reglamentària, i per això ha sigut traslladat a l’Hospital d’Olot, encara que no es descarta que ben aviat sigui ingressat en un altre centre hospitalari.

Tres dies de dol

Els forenses de l’Institut de Medicina Legal de Catalunya, amb seu a Girona, practicaran l’autòpsia a la víctima per determinar les causes exactes de la seva mort. La Divisió d’Investigació Criminal dels Mossos d’Esquadra analitza ara els detalls del cas, mentre que l’Ajuntament d’Olot ha decretat tres dies de dol oficial i ha convocat una concentració de rebuig aquest dissabte a les 20.00 hores, a la qual està previst que assisteixi el delegat territorial del Govern català a Girona, Pere Vila. Així mateix, el Govern català ha emès un comunicat de condemna de l’assassinat i en el qual dona el condol a la família de la víctima.

Notícies relacionades

La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Núria Balada, ha assenyalat al conèixer els fets que "s’ha de continuar treballant de manera unitària, coordinada i contundent" contra la violència masclista, que "només es podrà erradicar quan hàgim aconseguit la igualtat efectiva entre homes i dones". A la concentració de repulsa també hi assistirà la delegada de l’ICD a Girona, Fina Surina.

Des de començaments d’any i fins ahir, setze dones havien perdut la vida víctimes de la violència masclista. L’anterior dona assassinada va ser una dona sueca, que va morir l’11 d’abril a conseqüència dels cops que li clavar presumptament el seu marit, de la mateixa nacionalitat, al seu domicili de Gran Canària. Al gener van matar sis dones; al febrer, tres; al març, quatre, i a l’abril, fins ahir, tres.