Eleccions municipals

Ernest Maragall demana als seus rivals que deixin de parlar del seu germà

L'alcaldable republicà considera que les al·lusions a l'exalcalde s'han d'acabar "per respecte"

Insta Colau a visitar amb ell Forn per parlar d'un pacte BComú-ERC-JxCat de govern a tres

zentauroepp46770856 maragall190130184716

zentauroepp46770856 maragall190130184716

2
Es llegeix en minuts
Toni Sust

Ernest Maragall no se sent còmode que el seu germà, l’exalcalde de Barcelona Pasqual Maragall, estigui en boca de tots en el debat entre les diferents candidatures que pugnen per guanyar en les eleccions municipals del 26 de maig. La sensació no és només seva: l’alcalde olímpic plana per sobre de gairebé tots els alcaldables, que majoritàriament coincideixen a citar-lo com un exemple a seguir. Qui no porta un antic regidor de l’alcalde Maragall en la llista ha fitxat el seu assessor de comunicació.

Sens dubte, el mateix Ernest Maragall treu partit del seu atractiu electoral per aquesta derivada. Però aquest dilluns, l’alcaldable ha afirmat que ja està bé, i ha assegurat que seria millor deixar de parlar del seu germà, una recomanació que, ha dit, ell mateix també ha de complir, ha declarat en una entrevista que ha concedit a RAC-1.

El debat Colau-Valls

“L’única manera de ser maragallista és parlar-ne menys o gens  i governar d’una forma molt diferent de la de Colau”, ha advertit, després de remarcar que el període de Pasqual Maragall a l'alcaldia és “un patrimoni col·lectiu” i que per “respecte” seria millor que tots deixin de citar-lo per tot.

Tot i que el fenomen ve de lluny, i aquesta és l’ocasió en què més present s’ha tingut la figura de l’exalcalde en un període electoral, la gota que va fer vessar el got va ser el debat entre l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el candidat que es presenta amb el recolzament de Ciutadans, Manuel Valls, que només van coincidir a triar com a referent Pasqual Maragall en un cara a cara que Ernest va qualificar de "reacció de l’establishment espanyol" i en el qual ell, malgrat encapçalar les enquestes, no va ser citat.

Visita a la presó

Notícies relacionades

Maragall ha reeditat la proposta que va llançar a mitjans de març d’un govern municipal amb ERC com a força principal i Barcelona en Comú i Junts per Catalunya com a socis. El govern “del 80%”, n’hi diu, pel percentatge de gent que presumptament persegueix una sortida al procés en forma de votació en un referèndum. Una proposta que tant els comuns com els exconvergentes van rebutjar en el seu dia.

Però a l’alcaldable d’ERC no li pesen aquestes negatives. Ha insistit a defensar la fórmula i ha anunciat que proposarà a Colau acudir junts a visitar a la presó Joaquim Forn, cap de llista de Junts per Catalunya, per debatre en persona la possibilitat d’aquest pacte a tres per dirigir Barcelona en els pròxims quatre anys. Maragall, paral·lelament, ofereix un acord als grups independentistes del consistori per anar de la mà en qüestions sobiranistes. Però sempre després de les eleccions: ERC va rebutjar fa temps la llista conjunta que li proposava JxCat en les municipals, i en totes les cites electorals en general.