MILLORA DE L'ENTRAMAT URBÀ

La cobertura de la Ronda de Dalt encara la recta final

A l'agost, s'inaugurarà el nou passeig enjardinat de 200 metres de longitud i 3.800 metres quadrats de superfície

ronda-dalt

ronda-dalt

1
Es llegeix en minuts

El primer tram cobert de la Ronda de Dalt ja té data d’acabament: el pròxim agost. La construcció de la llosa de cobertura està arribant a la seva fi, de manera que ben aviat començaran els treballs d’urbanització per crear un passeig (amb vegetació, zones de jocs i descans) de 200 metres de longitud i 3.800 metres quadrats de superfície, entre el mercat de la Vall d’Hebron i l’Institut Vall d’Hebron, entre els barris de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera. L’objectiu és reduir la fractura urbana que suposa el pas de la via i millorar la qualitat de vida del veïnat.

Les obres van començar el 2017 amb l’edificació del mur de suport de la cobertura, quan aquesta estigui completada del tot, ben aviat, es faran els treballs de les instal·lacions (sistemes de comunicació i incendis, càmeres, il·luminació...) i paral·lelament s’anirà avançant en la urbanització, a partir d’un projecte executiu que compta amb una inversió de 4,96 milions d’euros i que és fruit d’un procés de participació ciutadana del qual es van recollir les propostes dels veïns sobre com volien que fos aquest nou espai públic.

Tres pèrgoles

La intervenció inclou la urbanització de la vorera lateral mar i de l’espai que es generarà: 7.519 metres quadrats per als vianants, dels quals més de 3.800 s’hauran guanyat amb la cobertura. Així, el passeig central, de 13,6 metres d’amplada preveu, en el costat muntanya, una franja de vegetació que anirà variant de mida i un espai pavimentat per als vianants, al costat mar. Aquest mantindrà, també, una amplada variable, que al seu punt més estret farà 4,8 metres.

Notícies relacionades

L’espai, a més, preveu àrees diferenciades per a jocs infantils. I davant el mercat de la Vall d’Hebrón-Teixonera, hi ha una zona dissenyada amb una amplada més gran per crear un espai polivalent que permetrà acollir activitats relacionades amb el mercat i altres, com fires, actes veïnals, culturals, de districte... El nou passeig serà biodivers, i a les zones enjardinades es mantindran els arbres ja existents i se’n plantaran de nous.

El projecte inclou també tres pèrgoles amb vegetació que s’aniran implantant progressivament i es licitaran al llarg de l’any. Una, de 2.000 metres quadrats i ubicada davant el mercat, acollirà grans plaques fotovoltaiques; les altres dues, de 1.000 metres quadrats, es repartiran al llarg del passeig.