Un jove pateix una salvatge agressió homòfoba al metro de Barcelona

Quatre individus van clavar una pallissa a la víctima a l'estació d'Urquinaona després de cridar-li «maricon»

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos dels agressors i la víctima presenta cinc punts de sutura

zentauroepp46512347 metro190112163421

zentauroepp46512347 metro190112163421

3
Es llegeix en minuts
Óscar Hernández

Un jove ha sigut brutalment colpejat per un grup de quatre persones quan viatjava al metro en el que sembla una clara agressió homòfoba. L’atac, que ha acabat amb la víctima a l’hospital, s’ha produït a les 6 del matí en una escales de l’estació d’Urquinaona, si bé els insults i vexacions van començar abans dins d’un comboi de la línia 4. La víctima ha denunciat el seu cas a Twitter amb una imatge seva després de l’agressió. Els Mossos d’Esquadra han confirmat l’atac així com la detenció de dues persones, que van ser retingudes per vigilants de seguretat i entregats als policies.

Segons explica la víctima, @martosdiego, les vexacions van començar a les 6 del matí quan viatjava en un vagó de metro. “Quatre nois han entrat i han decidit vacil·lar-me. Primer he callat i m’he canviat de lloc, i m’han seguit. Li he dit a un: “¿I a tu què et passa?”. Però s’ha aixecat i m’ha dit que l’hi digués d’home a home. He decidit ignorar-lo. Després m’ha dit: “Es clar, és que no ets un home, ets un ‘maricon’”.

Cara ensangonada

Segons el relat publicat per la víctima, el grup l’ha amenaçat i el jove ha optat per demanar ajuda a través de l’intèrfon d’urgències del metro. “Em van contestar, però no em van donar una solució”. El pitjor encara estava per arribar. Just quan el passatger va arribar a la seva parada, l’estació d’Urquinaona, es va produir l’atac per sorpresa:“Quan anava a agafar les escales m’han fet caure per l’esquena i m’han trepitjat. Al principi em vaig defensar i dos van acabar a terra. Però eren quatre contra mi així, que em vaig encongir a esperar que passés”.

Poc després van aparèixer uns vigilants de seguretat de TMB. “Van arribar aviat”, diu. @Martosdiego, que afegeix: “Em toco la cara i me la trobo plena de sang. Finalment venen els Mossos i l’ambulància”. Sobre les lesions afegeix: “M’han posat sis punts que em deixaran una bonica cicatriu”. Com que veia borrós, he hagut de ser visitat per un oftalmòleg. “L’ull està bé. Ara veuré si puc dormir una estona”, conclou.

Solidaritat a les xarxes

L’esgarrifós i valent testimoni de @martosdiego, que segons el seu perfil a Twitter és de Granada, tot i que viu i treballa a Barcelona, i té més de 7.000 seguidors, està provocant nombroses reaccions a les xarxes socials. L’Observatori LGTBI-Fòbia li ha ofert “tot el seu recolzament” alhora que reclama la detenció dels atacants. “Cap agressió sense resposta”, assenyala l’entitat. 

UGT Diversa, la branca del conegut sindicat dedicada a la diversitat sexual, familiar i de gènere, també li manifesta el seu suport. “Solidaritat amb la víctima. Màxima repulsa”. Segons aquest sindicat, @martosdiego anava a la feina quan va patir l’atac. Segons el seu perfil d’Instagram, la víctima treballa com a infermer.

Reaccions d’Asens i Pisarello

Notícies relacionades

Jaume Asens, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, també ha mostrat la seva indignació per l’ocorregut: “A la ciutat s’ha produït una altra vegada una agressió homòfoba. No podem naturalitzar-ho i quedar-nos de braços plegats. Farem tot el possible perquè aquests fets no quedin impunes”.

Gerardo Pisarello, primer tinent d’alcalde, també ha reaccionat. Al seu compte de Twitter ha afirmat: “El Govern [municipal] i l’Observatori de la Homofòbia estem fent el seguiment del cas per donar suport a la víctima i perquè l’agressió no quedi impune. El districte de l’Eixample [que presideix Pisarello] és reconegut per la seva diversitat i convivència i la LGBTIfobia no hi té cabuda. No permetrem ni un pas enrere”.

Temes:

Homofòbia Metro