Encàrrecs via mòbil

Perruquer de dia, repartidor de cocaïna a domicili a la nit

Els Mossos detenen un traficant que operava a través de WhatsApp

Els clients li encarregaven petites dosis que ell entregava en qualsevol punt de Barcelona

coche-los-mossos-ante-una-comisaria-1498462397250

coche-los-mossos-ante-una-comisaria-1498462397250

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

Durant el dia treballava en una perruqueria del barri de Sants de Barcelona. El local no era seu. Senzillament es deixava veure per allà per passar la tarda i si l’amo anava amoïnat agafava les tisores i es posava a tallar cabells o a arreglar barbes. Però aquest dominicà de 42 anys, pare de tres fills i resident a Santa Coloma de Gramenet, es guanyava l’aliment per les nits: repartint cocaïna a domicili.

Els Mossos d’Esquadra el seguien des de l’agost, quan una patrulla va detectar una entrega i va aconseguir anotar la matrícula del cotxe del venedor. Van muntar un dispositiu de vigilància per seguir-lo i així van localitzar la seva residència a Santa Coloma i la perruqueria de Sants. Mentre va durar la investigació, també van poder interrogartres compradors diferents que van detallar com funcionava el negoci.

"Els compradors tenien un telèfon i pot ser que fins i tot ignoressin el nom del traficant", aclareix Miquel Martí, cap de la unitat d’investigació del districte de Les Corts. Proveïa clients a qui els sorgia la necessitat de comprar fins i tot a hores intempestives. "Un dimarts qualsevol podia arribar a casa a les sis de la matinada".

Quan un client volia comprar, ho feia contactant-lo a través de WhatsApp i detallant la quantitat que desitjava adquirir. Però en el missatge no havia d’escriure la paraula 'cocaïna' ni derivats. Simplement havia d’aclarir quantes unitats desitjava. Després d’acceptar l’encàrrec, el traficant sol·licitava que li enviés la ubicació geolocalitzada on volia rebre l’entrega. Se citaven al cap de pocs minuts i el comprador l’esperava al carrer; els intercanvis es feien a la via pública i ell sempre es desplaçava amb el seu cotxe.  

Cocaïna a l’aire condicionat 

Notícies relacionades

El traficant amagava les dosis de cocaïna que havia de distribuir cada nit dins de la ventilació de l’aire condicionat del vehicle. El dia en què va ser arrestat, els policies van trobar 8 bossetes de cocaïna en forma de llàgrima en aquesta cavitat. Entre els registres practicats al seu domicili i a la perruqueria, es van trobar 10.000 euros en efectiu, substàncies per tallar la cocaïna i una premsa. "La utilitzava per compactar la cocaïna i simular que tenia una puresa superior. Però la cocaïna que venia estava tallada", remarca Martí.  A casa seva havia muntat un petit laboratori, equipat amb els estris bàsics per tallar la droga i preparar-la en monodosis. Els Mossos també han arrestat la seva dona i el propietari de la perruqueria. 

El traficant dominicà és una persona amb antecedents penals per tràfic de droga i ha complert penes de presó per aquests delictes. Els tres detinguts, després d’haver passat a disposició judicial, han quedat en llibertat amb càrrecs. El jutge ha decretat la retirada del seu passaport mentre s’acosta la data del judici. 

Temes:

Cocaïna