Visitants cardioprotegits

La Sagrada Família instal·la nou desfibril·ladors

La basílica ha format el personal intern i extern en l'ús dels aparells

La Sagrada Família instal·la nou desfibril·ladors

JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La basílica de la Sagrada Família ha encarregat a l’empresa B+Safe la instal·lació de nou desfibril·ladors per atendre els possibles casos d’aturades cardíaquesa algun dels 5 milions de visitants que rep el temple cada any.

Quatre dels equips s’han instal·lat a les zones obertes al públic a la basílica, dos a les oficines del temple, un a la zona d’obres, un a la casa museu de Gaudí i un altre a les oficines centrals.

La Sagrada Família rep una mitjana de 1.500 visitants a l’hora cada dia i és el recinte monumental més visitat de Barcelona.

A més, el temple té la seva programació de misses i altres cerimònies religioses i organitza entre 12 i 14 esdeveniments anuals als quals assisteixen una mitjana de 2.500 persones.

La basílica també ha format el personal intern i extern en l’ús dels desfibril·ladors i en tècniques de Suport Vital Bàsic i Ressuscitació Cardiopulmonar.

Notícies relacionades

"Gràcies a aquesta iniciativa, les 14.000 persones que visiten el temple cada dia estaran cardioprotegides i es podrien atendre fins a set persones amb problemes cardíacs de manera simultània", ha explicat Aleix Riera, responsable de prevenció de riscos laborals de la Sagrada Família.

Segons Riera, "el volum de visites del temple aconsellava la disponibilitat d’aquests equips, que s’han dimensionat d’acord amb les necessitats i el volum de visites. El desitjable és no haver d’utilitzar-los, però comptar-hi ens dona una enorme tranquil·litat i una capacitat de resposta que pot salvar moltes vides".